Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Μέτρα αναχαίτισης πανδημίας. "Καλούμε την Κυβέρνηση όπως αναθεωρήσει τις αποφάσεις της για την Πάφο"

Η Επαρχία Πάφου  για δεύτερη φορά θυματοποιείται με τα νέα περιοριστικά μέτρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Πάφου της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους. Ακολουθεί η ανακοίνωση...

Αναφορικά με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε σήμερα ο Υπουργός Υγείας και τα οποία αφορούν την αναχαίτιση της πανδημίας του ιού Covid-19, θεωρούμε ότι είναι ισοπεδωτικά και άδικα αφού δεν λαμβάνουν υπόψη όπως σε προηγούμενες εξαγγελίες , την επιδημιολογική κατάσταση της κάθε επαρχίας .

Η επαρχία Πάφου δυστυχώς για δεύτερη φορά θυματοποιείται με τα περιοριστικά μέτρα παρόλο που η επιδημιολογική της κατάσταση είναι εμφανώς καλύτερη από όλες τις επαρχίες .
Συγκεκριμένα, όταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα πριν από περίπου ένα μήνα στην Επαρχία Πάφου και Λεμεσού, είδαμε αυτές τις δύο Επαρχίες να κλείνουν για δύο εβδομάδες, την ίδια στιγμή που σε όλη την υπόλοιπη Κύπρο, υπήρχε κανονική λειτουργία σε όλους τους τομείς (επιχειρήσεις, σχολεία, κλπ.).

Αυτή τη στιγμή, σήμερα, η εικόνα που παρουσιάζεται στην Επαρχία Πάφου είναι η καλύτερη σε σχέση με την υπόλοιπη Κύπρο, έρχεται η εκτελεστική εξουσία και δη, η Κυβέρνηση και τοποθετεί την Πάφο στο ίδιο καλάθι με τις άλλες Επαρχίες με αποτέλεσμα να θυματοποιούνται ξανά οι μαθητές των λυκείων καθώς και οι επιχειρήσεις εστίασης .

Επιτέλους ας καταλήξει και ας αποφασίσει το υπουργείο υγείας σε ένα αντικειμενικό , λογικό και δίκαιο τρόπο στην εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας και ας μην χρησιμοποιεί την Επαρχία Πάφου ως πειραματόζωο .

Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση όπως αναθεωρήσει τις αποφάσεις της για την Πάφο ώστε τουλάχιστο οι μαθητές των λυκείων να συνεχίσουν να έχουν κανονική φοίτηση και οι επιχειρήσεις εστίασης συνεχίσουν να εργάζονται έστω και με τον τρόπο που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα .


Ηλίας Μυριάνθους
Βουλευτής Κ.Σ. ΕΔΕΚ
Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου

Δεν υπάρχουν σχόλια: