Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΠΑΠ Λεμέσια 2022. Μήνυμα για μια κλιματικά ουδέτερη πόλη έστειλε ο Ποδηλατικός Γύρος Λεμεσού

Έκκληση προς τους δημότες να αξιοποιήσουν τα ποδήλατα τους, ως ένα από τα βασικότερα βήματα για να επιτύχει η Λεμεσός τον στόχο της κλιματικά ουδέτερης πόλης μέχρι το 2030, απηύθυνε ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, στη διάρκεια του Deloitte Ποδηλατικού Γύρου Λεμεσού 10km, που πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

 

Η ΕΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολαΐδης, έχει θέσει το θέμα της κλιματικής αλλαγής ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της, επιλέγοντας 100 πόλεις, ανάμεσα στις οποίες και η Λεμεσός, με στόχο να καταστούν κλιματικά ουδέτερες μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

 

Ο στόχος αυτός, τόνισε ο Δήμαρχος Λεμεσού, είναι φοβερά δύσκολος και για κάποιους φαντάζει ανέφικτος. Ωστόσο, είπε, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τη Λεμεσό, καθώς θα πρέπει να γίνουν πολλά έργα και δράσεις, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι η χρήση του ποδηλάτου θα βοηθήσει για να κερδίσουμε το στοίχημα.

 

Μεταξύ των δράσεων που πρέπει να γίνουν, ανέφερε ο κ Νικολαΐδης, είναι η υλοποίηση, το συντομότερο δυνατό, του ποδηλατοδρόμου 35 χλμ. που προβλέπει το ΣΒΑΚ, καθώς και διαφόρων άλλων υποδομών, αλλά και η πραγματοποίηση διαφωτιστικών εκστρατειών για το κοινό.

 

Δίνοντας την εκκίνηση για τον Deloitte Ποδηλατικό Γύρο Λεμεσού 10km, ο Δήμαρχος Λεμεσού ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Βουλής για τη στήριξη της εκδήλωσης, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίηση του, με πρωτοστάτη το Αθλητικό Γραφείο Λεμεσού.

 

Η εκκίνηση για τον Deloitte Ποδηλατικό Γύρο Λεμεσού 10km, που διοργανώνεται για 21η χρονιά, στο πλαίσιο των ΟΠΑΠ Λεμεσίων 2022, δόθηκε από το χώρο στάθμευσης Εναερίου, και σε αυτή συμμετείχαν ποδηλατικές ομάδες και όμιλοι, η Κυπριακή ομάδα παρα - ποδηλασίας, αθλητικά σωματεία, καθώς και λάτρεις της ποδηλασίας κάθε ηλικίας.

 

Οι συμμετέχοντες, ανάμεσα τους και ο Δήμαρχος Λεμεσού, διένυσαν με τα δίκυκλα οχήματά τους, μια αλλιώτικη διαδρομή 10KM,  συνδυάζοντας την άθληση με την ομορφιά της πόλης, το φυσικό περιβάλλον και τη θάλασσα.

 

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Nextbike παραχώρησε, όπως κάθε χρόνο, δωρεάν ποδήλατα σε όσους συμμετέχοντες δεν διαθέτουν το δικό τους δίκυκλο.

 

 

 

 

Μεγάλος Χορηγός του Ποδηλατικού Γύρου Λεμεσού ήταν η εταιρεία Deloitte, η οποία στηρίζει διαχρονικά αθλητικές δραστηριότητες και ενέργειες, που στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

 

Διοργανωτές: Δήμος Λεμεσού & Ποδηλατική Ομάδα Δήμου Λεμεσού

 

Επίσημος Χορηγός Λεμεσίων: ΟΠΑΠ Κύπρου

 

Χορηγοί Λεμεσίων: Medochemie, Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού - KOA

Άγιος Νικόλαος Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Marlow Navigation, Hercules Group.

 

Επικοινωνία και προβολή: Avaton

 

Πληροφορίες: Αθλητικό Γραφείο Δήμου Λεμεσού | Τηλ: 25 884524 / Email: sports@limassol.org.cy.

 

Facebook @Lemesia2022 | Instagram @Lemesia

Δεν υπάρχουν σχόλια: