Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Όλα τα νεότερα για την άγρια δολοφονία της 55χρονης Liliana

Έχοντας στα χέρια τους την ομολογία του 64χρονου που συνελήφθη για την άγρια δολοφονία της 55χρονης Liliana από την Ρουμανία, η οποία εντοπίστηκε νεκρή από πωλητή σε εγκαταλελειμμένη οικία στη Λευκωσία,
οι ανακριτές της υπόθεσης προσπαθούν να ενώσουν ένα ένα τα κομμάτια του παζλ, ώστε να εξιχνιάσουν το έγκλημα, αφού ακόμη υπολείπεται ανακριτική έργο που θα δώσει απαντήσεις σε όλους τους άλυτους γρίφους, ειδικότερα σε ότι αφορά το κίνητρο του δράστη, ο οποίος μαχαίρωσε και σκότωσε το θύμα.  

Ο 64χρονος, που προέρχεται από το στενό περιβάλλον την 55χρονης, συνελήφθη χθες το απόγευμα από τις Αρχές, οι οποίες εξασφάλισαν μαρτυρία που τον συνέδεσε με τη σκηνή του εγκλήματος, ενώ το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο διέταξε την κράτηση του για οκτώ ημέρες. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ενώπιον των Αρχών έφθασαν μαρτυρίες που τοποθετούσαν τον ύποπτο στη σκηνή του εγκλήματος, κατά τον χρόνο που υπολογίζεται να διαπράχθηκε το φονικό, ενώ τις εν λόγω μαρτυρίες, ήρθαν να επιβεβαιώσουν και οι κάμερες από το σημείο, που έδειξαν συγκεκριμένες κινήσεις προσώπων που έθεσε στο επίκεντρο της η Αστυνομία, μεταξύ αυτών και του 64χρονου. 

Κατόπιν των στοιχείων που προέκυψαν, η Αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του 64χρονου, ο οποίος αφού συνελήφθη, οδηγήθηκε για ανάκριση, κατά την οποία δεν άργησε να «πέσει» και να παραδεχθεί την διάπραξη του εγκλήματος, προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται.

Στην κατοχή του υπόπτου, εντοπίστηκαν μαχαίρια, τα οποία παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο πρόκειται για τα φονικό ή το φονικό όπλο, που στέρησαν την ζωή στη 55χρονη γυναίκα, η οποία έφερε πολλαπλά κατάγματα κρανίου και πολλαπλές κακώσεις. 

Την ίδια ώρα, έρευνες διεξάγονται και σε δεύτερη οικία, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, διέμεναν οι δύο τους, ωστόσο το ενδεχόμενο ο φόνος να διαπράχθηκε σε άλλο σημείο και να μεταφέρθηκε στην εγκαταλελειμμένη οικία, έχει αποκλειστεί. Ωστόσο, ενδεχομένως να υπάρχουν τεκμήρια που θα συμβάλλουν στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. 

 Οι κάμερες ασφαλείας στο σημείο έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των ανακριτών, ώστε να εξακριβωθούν οι κινήσεις του 64χρονου, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων επί των τεκμηρίων που παραλήφθηκαν από τη σκηνή του εγκλήματος, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο να εντοπιστεί γενετικό υλικό του υπόπτου. 


Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, η Αστυνομία έχει λάβει δεκάδες καταθέσεις από πρόσωπα του φιλικού και γειτονικού περιβάλλοντος της  55χρονης, ενώ αναμένεται να καταθέσουν άλλα περίπου 30 πρόσωπα.


https://www.reporter.com.cy/police/article/996962/me-machairia-stin-katochi-toy-o-kath-omologan-dolofonos-erevnes-se-defteri-oikia

Δεν υπάρχουν σχόλια: