Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Συνάντηση ΣΙΚΑΠ με ΠΑΣΥΞΕ Πάφου

 

  

Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ Άγγελος Ονησιφόρου. Εξέτασαν διάφορα τουριστικά θέματα της Πάφου με σκοπό την από κοινού προώθησή τους.  Επιμορφωτικά σεμινάρια σε αλλοδαπούς που εργάζονται στην τουριστική βιομηχανία, προβολή της Πάφου στο εξωτερικό, ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού ιδιαίτερα τώρα με την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη κ.α.

Ο κ. Μιχαηλίδης έδειξε ενδιαφέρον κι έτσι οι επαφές των δύο πλευρών θα συνεχιστούν. Ακολουθούν οι επιστολές που έδωσε ο ΣΙΚΑΠ στον ΠΑΣΥΞΕ Πάφου.

Προς πρόεδρο ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη

Θέμα. Συνεργασία ΣΙΚΑΠ – ΠΑΣΥΞΕ σε τουριστικά θέματα

 

                         Φίλε Θάνο θα θέλαμε, ως Σύνδεσμος  Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ – να δράσουμε από κοινού με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στην Πάφο αλλά και την βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος.  Παραθέτουμε σε πρώτη φάση μερικά από τα θέματα που πιστεύουμε πως μπορούμε να συνεργαστούμε και να έχουμε θετικά αποτελέσματα.

 

1.    Επιμορφωτικά σεμινάρια σε αλλοδαπούς. Πρέπει οι αλλοδαποί εργαζόμενοι στα κέντρα αναψυχής να κάνουν  επιμορφωτικά σεμινάρια. Να αρχίσουν να μαθαίνουν Ελληνικά, κάτι που το θεωρούμε πολύ σημαντικό αλλά και να μάθουν τρόπους υγιεινής και καθαριότητας. Ζητούμε τη στήριξη του αρμόδιου Υπουργείου.

 

2.    Προώθηση χειμερινού τουρισμού στην Πάφο και την Κύπρο γενικότερα λόγω της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη. Υπάρχει σχετική ανακοίνωση του ΣΙΚΑΠ στις 15 Σεπτεμβρίου 2022 την οποία σας παραθέτουμε.

 

3.    Διαφημιστική προβολή της Πάφου και της Κύπρου γενικότερα ως τουριστικό προορισμό σε Ευρωπαϊκές  χώρες και κυρίως σε Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία για προσέλκυση περισσοτέρων τουριστών κατά το 2023. Θα πρέπει σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο να γίνουν διαφημιστικά σποτάκια που θα παίζουν στις κατάλληλες ώρες σε διάφορα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα. 

 

Είμαστε αισιόδοξοι πως θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ ΣΙΚΑΠ και ΠΑΣΥΞΕ για να προωθήσουμε το τουριστικό μας προϊόν. Τα θέματα και γενικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι κοινά και θα πρέπει μαζί να τα προωθήσουμε προς επίλυση.

 

 

Πάντα στη διάθεσή σου φίλε Θάνο

 

 

Άγγελος Ονησιφόρου

Πρόεδρος ΣΙΚΑΠ


--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Χειμερινός τουρισμός

Καλούμε Βρετανούς και Γερμανούς να ξεχειμωνιάσουν στην Κύπρο

 

Σοβαρά προβλήματα λόγω της ενεργειακής κρίσης αντιμετωπίζουν χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία. Φυσικό αέριο δεν υπάρχει με αποτέλεσμα να γίνονται περικοπές για να μπορέσουν να περάσουν κατά τη χειμερινή περίοδο, αν και είναι πολύ δύσκολο. 

Οι τιμές αγαθών και υπηρεσιών έχουν φτάσει στα ύψη. Οι πολίτες των χωρών αυτών δυσανασχετούν, βγαίνουν στους δρόμους και διαμαρτύρονται γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν της μεγάλης ακρίβειας. Προωθείτε η εργασία από το σπίτι, κέντρα αναψυχής κλείνουν νωρίς, ο οδικός φωτισμός σβήνει τη νύχτα. Με άλλα λόγια η κατάσταση στις χώρες αυτές είναι τραγική. Ο βαρύς χειμώνας, πλησιάζει.

Ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ – μελετώντας όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη με την ενεργειακή κρίση που έχει προκύψει, καλεί τους αρμοδίους να προωθήσουν εδώ και τώρα την Πάφο αλλά και την Κύπρο, γενικότερα ως τον κατάλληλο χειμερινό προορισμό.

Εδώ θα μπορέσουν να έρχονται Βρετανοί, Γερμανοί αλλά και πολίτες άλλων Κρατών οι χώρες των οποίον αντιμετωπίζουν ενεργειακό πρόβλημα, για να περάσουν μεγάλο διάστημα κατά την περίοδο του χειμώνα, χωρίς προβλήματα και περιορισμούς. Κυρίως οι συνταξιούχοι μπορούν να περάσουν ολόκληρο το χειμώνα στην Κύπρο. Να υπενοικιάσουν το σπίτι στην πατρίδα τους και να ενοικιάσουν διαμέρισμα ή ξενοδοχείο στην Κύπρο.

Στην Πάφο και την Κύπρο γενικά,  ο καιρός είναι πολύ καλός, ηλιόλουστος ακόμη και κατά τη χειμερινή περίοδο.    Οι θερμοκρασίες υψηλές. Δεν έχουν καμία σχέση οι εδώ καιρικές συνθήκες με την βαρυχειμωνιά της κεντρικής Ευρώπης.  

Για τους λόγους αυτούς είμαστε ιδανικός χειμερινός τουριστικός προορισμός αλλά και το μέρος που θα μπορέσουν να περάσουν οι Ευρωπαίου πολίτες μακριά από την ενεργειακή κρίση που έχει χτυπήσει Ευρωπαϊκές χώρες.  Μακριά από την βαρυχειμωνιά που πλησιάζει.

Καλούμε το υπουργείο Τουρισμού και όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν στις σχετικές ενέργειες, ούτως ώστε να έρθουν περισσότεροι Ευρωπαίοι αυτό το χειμώνα στην Κύπρο. Μπορούμε να το πετύχουμε.

 

 

Άγγελος Ονησιφόρου

Πρόεδρος ΣΙΚΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: