Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Καλούμε Βρετανούς και Γερμανούς να ξεχειμωνιάσουν στην Κύπρο

Σοβαρά προβλήματα λόγω της ενεργειακής κρίσης αντιμετωπίζουν χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία. Φυσικό αέριο δεν υπάρχει με αποτέλεσμα να γίνονται περικοπές για να μπορέσουν να περάσουν κατά τη χειμερινή περίοδο, αν και είναι πολύ δύσκολο. 

Οι τιμές αγαθών και υπηρεσιών έχουν φτάσει στα ύψη. Οι πολίτες των χωρών αυτών δυσανασχετούν, βγαίνουν στους δρόμους και διαμαρτύρονται γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν της μεγάλης ακρίβειας. Προωθείτε η εργασία από το σπίτι, κέντρα αναψυχής κλείνουν νωρίς, ο οδικός φωτισμός σβήνει τη νύχτα. Με άλλα λόγια η κατάσταση στις χώρες αυτές είναι τραγική. Ο βαρύς χειμώνας, πλησιάζει.

Ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ – μελετώντας όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη με την ενεργειακή κρίση που έχει προκύψει, καλεί τους αρμοδίους να προωθήσουν εδώ και τώρα την Πάφο αλλά και την Κύπρο, γενικότερα ως τον κατάλληλο χειμερινό προορισμό.

Εδώ θα μπορέσουν να έρχονται Βρετανοί, Γερμανοί αλλά και πολίτες άλλων Κρατών οι χώρες των οποίον αντιμετωπίζουν ενεργειακό πρόβλημα, για να περάσουν μεγάλο διάστημα κατά την περίοδο του χειμώνα, χωρίς προβλήματα και περιορισμούς. Κυρίως οι συνταξιούχοι μπορούν να περάσουν ολόκληρο το χειμώνα στην Κύπρο. Να υπενοικιάσουν το σπίτι στην πατρίδα τους και να ενοικιάσουν διαμέρισμα ή ξενοδοχείο στην Κύπρο.

Στην Πάφο και την Κύπρο γενικά,  ο καιρός είναι πολύ καλός, ηλιόλουστος ακόμη και κατά τη χειμερινή περίοδο.    Οι θερμοκρασίες υψηλές. Δεν έχουν καμία σχέση οι εδώ καιρικές συνθήκες με την βαρυχειμωνιά της κεντρικής Ευρώπης.    

Για τους λόγους αυτούς είμαστε ιδανικός χειμερινός τουριστικός προορισμός αλλά και το μέρος που θα μπορέσουν να περάσουν οι Ευρωπαίου πολίτες μακριά από την ενεργειακή κρίση που έχει χτυπήσει Ευρωπαϊκές χώρες.  Μακριά από την βαρυχειμωνιά που πλησιάζει.

Καλούμε το υπουργείο Τουρισμού και όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν στις σχετικές ενέργειες, ούτως ώστε να έρθουν περισσότεροι Ευρωπαίοι αυτό το χειμώνα στην Κύπρο. Μπορούμε να το πετύχουμε.

 

 

Άγγελος Ονησιφόρου

Πρόεδρος ΣΙΚΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: