Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Xτυπούσε την νεαρή έγκυο σύζυγό του

 

Το δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε η νεαρή γυναίκα διέταξε να μην πλησιάζει ο σύζυγος την ίδια και το σπίτι της σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

Τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών δεν έχουν τέλος ούτε στην Αλεξανδρούπολη, Όπως αποκάλυψε το gnomionline, 18χρονη κοπέλα οποία μάλιστα κυοφορεί το πρώτο της παιδί, καταγγέλλει βίαιη συμπεριφορά του συζύγου της σε βάρος της.

Συγκεκριμένα τονίζει, ότι της ασκούσε σωματική βία αλλά και λεκτική απειλώντας την πως θα σκοτώσει την ίδια και το αγέννητο παιδί της.

Το δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε η νεαρή γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη, με απόφασή του στις 7 Σεπτεμβρίου, διέταξε να μην πλησιάζει ο σύζυγος την ίδια και το σπίτι της σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

Ο δικηγόρος της γυναίκας Δημοσθένης Φωτιάδης δήλωσε στη ΓΝΩΜΗ: «Η δικαιοσύνη έδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά υπέρ της γυναίκας θύματος της έμφυλης βίας και την προστάτευσε στα πλαίσια του νόμου.

Η μηδενική ανοχή απέναντι στην έμφυλη βία είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση. Οι γυναίκες θύματα της έμφυλης βίας θα πρέπει να βρουν τη δύναμη να καταγγέλλουν κάθε βίαιο περιστατικό. Μακάρι τέτοια φαινόμενα ενδοοικογενειακές βίας να εκλείψουν στο μέλλον».


https://www.in.gr/2022/09/10/greece/aleksandroupoli-xtypouse-tin-18xroni-egkyo-syzygo-tou-kai-apeilouse-oti-tha-tin-skotosei/


φωτο αρχειο

Δεν υπάρχουν σχόλια: