Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Τσάκωσαν τον 34χρονο που είχε αποδράσει πριν 8 μήνες από τα κρατητήρια Πάφου

 Οκτώ μήνες μετά την απόδραση του από τα αστυνομικά κρατητήρια του κεντρικού αστυνομικού σταθμού Πάφου ένας 34χρονος συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, στη Λάρνακα. Συνελήφθη επίσης 49χρονος για συνέργεια μετά τη διάπραξη ποινικού αδικήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείο Αστυνομίας στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων που διενεργούσαν μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου, ανέκοψαν γύρω στις 9.00 χθες βράδυ για έλεγχο, στον αυτοκινητόδρομο Ριζοελιάς – Αγίας Νάπας, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο πρόσωπα.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι συνεπιβάτης του οχήματος ήταν 34χρονος ο οποίος καταζητείτο από την Αστυνομία από τις 5 Φεβρουαρίου μετά από απόδραση του από νόμιμη κράτηση από τα κρατητήρια του Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Πάφου.
Συγκεκριμένα, ο 34χρονος είχε συλληφθεί και τεθεί υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης κατοικίας, κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων και κατοχής ναρκωτικών. O 34χρονος βρισκόταν υπό κράτηση μετά την παραπομπή του σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου για είκοσι υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών κατοικιών, δύο κλοπών οχημάτων καθώς και για κατοχή χειροβομβίδας και αριθμού φυσιγγίων.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός χρυσαφικών, ασημικών και άλλων κοσμημάτων, ρολόγια χειρός, συλλεκτικά νομίσματα, κινητά τηλέφωνα και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μεταξύ τους και tablet, φωτογραφικές μηχανές, μία τηλεόραση, ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, τσάντες και γυαλιά ηλίου, καθώς και ηλεκτρικά και άλλα εργαλεία.
Μετα την παραπομπή του και ενώ αναμενόταν η μεταφορά του στις κεντρικές φυλακές είχε αποδράσει.
Χθες συνελήφθη επίσης ο 49χρονος οδηγός του αυτοκινήτου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με το αδίκημα της συνέργειας μετά τη διάπραξη ποινικού αδικήματος.
Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: