Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Αποβλήθηκαν δεκάδες μαθητές γιατί δεν άρεσε στο διευθυντή το κούρεμά τους

Δεκάδες μαθητές του Γυμνασίου «Πετράκη Κυπριανού» στη Λάρνακα της Κύπρου αποβλήθηκαν σήμερα από τον  διευθυντή του σχολείου, ο οποίος θεώρησε πως το κούρεμα τους δεν ήταν το ενδεδειγμένο, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση αφού γονείς έσπευσαν στο σχολείο για να παραλάβουν τα παιδιά τους, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γονέων Λάρνακας, Κ. Κώστα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας ανέφερε ότι «δυστυχώς η ατιμωρησία φέρνει χειρότερα αποτελέσματα. Μετά την τραγική διαχείριση της αποβολής των πέντε μαθητών στο συγκεκριμένο Σχολείο πέρσι στην τελετή αποφοίτησης και μετά που η κοινωνία έμεινε άναυδη γι’ αυτές τις αποβολές, σήμερα ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων έχω δεχθεί δεκάδες μηνύματα από γονείς ότι τα παιδιά τους έχουν αποβληθεί από μία έως δύο μέρες, τάχα για μη ικανοποιητικό κούρεμα και για θέματα στολής».

Πρόσθεσε ότι «είναι απαράδεκτο την πρώτη ημέρα, σε ένα εκπαιδευτικό Ιδρυμα που έπρεπε και πρέπει να λειτουργεί ως το δεύτερο σπίτι των μαθητών, αυτοί να αγκαλιαστούν από τους εκπαιδευτικούς και να νοιώσουν πραγματικά ότι έρχονται σε ένα δικό τους σπίτι, αντί αυτού να έχουν αποβληθεί από μία έως δύο μέρες, κατά παράβαση των κανονισμών, οι οποίοι αναφέρονται σε στάδια μέχρι να φτάσουν στην αποβολή, δηλαδή συστάσεις και παραινέσεις».


φωτο αρχειο

Δεν υπάρχουν σχόλια: