Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ

«Δεν μας ενδιαφέρει απλά η απεικόνιση, αλλά η Έρευνα, η Αναζήτηση και η Αναδόμηση της πραγματικότητας στον καμβά, με τα χρώματα της ψυχής και με αστείρευτο ρομαντικό ρεαλισμό.»

Σε μια εποχή έντονης αξιακής κρίσης, όπου επικρατεί το ψέμα, η απάτη, η τάση για εύκολο πλουτισμό και η έλλειψη αισθητικής ισορροπίας, εμείς θέλουμε κι επιμένουμε να αντιστεκόμαστε μέσω της τέχνης.  

Θέλουμε να δημιουργούμε έργα που αντέχουν στον χρόνο, σμιλευμένα με αισθητική καλλιέργεια, βαλμένα με υπομονή, αγάπη στο αντικείμενο, ειλικρίνεια στις μορφές, στα πρόσωπα, στα τοπία, στα περιγράμματα, στις προθέσεις.  

Προσεγγίζουμε την πραγματικότητα με τάσεις φυγής από την ασχήμια μιας πεζής καθημερινότητας που μας πνίγει. Μας συγκινεί το Ωραίο , το Αγνό, το Αληθινό. Το τοπίο, το φως, ο άνθρωπος, τα λουλούδια, οι παραδόσεις, οι διαχρονικές μας αξίες όπως διασώθηκαν διά μέσω των αιώνων με το πείσμα ενός λαού που ξέρει να παλεύει κόντρα στους ανέμους.  

Αποτελεί επιτακτική εσωτερική ανάγκη, να προτάσσουμε τη δική μας καλλιτεχνική παιδεία  με ένα ρομαντικό αποτύπωμα της πραγματικότητας. Κάθε έργο είναι ένα ταξίδι γεμάτο προκλήσεις που ενεργοποιεί την ενδόμυχη ανάγκη για δημιουργία και έκφραση.  

Ερευνούμε, αναζητούμε, μελετούμε το αντικείμενο και μεταφέρουμε στον καμβά αυθεντικά, γνήσια και αληθινά όσα βλέπουν τα μάτια της ψυχής μας. 

Ευχαριστούμε τον Δάσκαλο και συνοδοιπόρο μας  στο ταξίδι, Βασίλη Μίτα, γιατί με το αστείρευτο ταλέντο , τις ακαδημαϊκές του γνώσεις και κυρίως την πολύχρονη  και βαθιά του τριβή  με τα  υλικά  και τις δυνατότητές τους,  κατάφερε να μας μυήσει σε ειδικές  τεχνικές που επιτρέπουν σε χειροποίητα υλικά με διαφορετικές ιδιότητες να δένουν αρμονικά μεταξύ τους και με ενδιάμεσα φιξαρίσματα να δημιουργούν ατμόσφαιρα σε ονειρικά έργα.  

Έτσι δέσαμε κι εμείς ως ομάδα, αφού κυνηγούμε την αισθητική αρτιότητα, δεν προσπερνούμε το θάμα της ζωής που συντελείται καθημερινά δίπλα μας και όπως τις μέλισσες αντλούμε το μέλι από τη μέθεξη της δημιουργίας για να γοητεύει τις αισθήσεις και να μας ταξιδεύει εκεί που το όνειρο, το όραμα και η πραγματικότητα γίνονται ένα. Ευχόμαστε τα έργα μας να ταξιδέψουν τον επισκέπτη της παρούσας έκθεσης, μαζί μας.  

Αντιγόνη Περικλέους Παπαδοπούλου, 

Εκ μέρους της Ομάδας Καλλιτεχνών – Εκθετών της Ομαδικής Έκθεσης «ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: