Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

2,5 ετών κοριτσάκι πέθανε μετά από επιπλοκές του κορωνοϊού

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια της μικρής Ευαγγελίας, που πέθανε σε ηλικία μόλις 2,5 ετών από τις επιπλοκές του κορωνοϊού.


Το 2,5 ετών κοριτσάκι διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου είχε μεταφερθεί δύο ημέρες αφότου νόσησε με Covid-19 και ενώ οι γιατροί έδωσαν για τρεις ώρες μάχη να το κρατήσουν στη ζωή.

Διασωληνωμένη διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα.

Η Ευαγγελία νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, όμως δεν τα κατάφερε. 

Είχε μόλις 1% πιθανότητες να ζήσει

Ο πατέρας της μικρής συγκλόνισε όταν μίλησε για την περιπέτεια του κοριτσιού. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατέρας του παιδιού είπε ότι οι γιατροί του ανακοίνωσαν πως το κορίτσι είχε 1% πιθανότητες να καταφέρει να κρατηθεί στην ζωή, καθώς οι επιπλοκές από τον κορωνοϊό διέλυσαν σταδιακά διάφορα συστήματα του οργανισμού του.

 «Το παιδί από τον κορωνοϊό, έχει μαζέψει υγρό στο κρανίο. Η φλεγμονή δεν είναι στο δεξί ή στο αριστερό ημισφαίριο, αλλά είναι στον κεντρικό άξονα του κρανίου και δεν μπορούν οι γιατροί να κάνουν κάτι για αυτό. Παραλύει το νευρικό σύστημα του παιδιού σιγά – σιγά. Το παιδί είναι δυνατό, αντέχει η καρδούλα του» είχε πει με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του κοριτσιού, λέγοντας πως προσεύχονται όλοι για να ζήσει.


Ο πατέρας, μιλώντας με λυγμούς, είχε ευχαριστήσει τους γιατρούς στο Νοσοκομείο Κορίνθου και όλους όσοι προσεύχονταν μαζί με την οικογένεια για να καταφέρει το κοριτσάκι να κερδίσει την μάχη για την ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: