Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Σεισμός ταρακούνησε την Πάφο

 

Σεισμική δόνηση εντάσεως 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 04:11 στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πάφου σύμφωνα με την Δρ Συλβάνα Πηλείδου Ανώτερη Γεωλογική Λειτουργό, Προϊσταμένη του Κλάδου Σεισμολογίας και Γεωφυσικής, Επισκόπησης.
Η κ. Πηλείδου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022 και τοπική ώρα 04:11 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος σεισμός μεγέθους M = 3.9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.
Ο σεισμός είχε επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, 20 χιλιόμετρα δυτικά της Πάφου και εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα. Αυτός έγινε αισθητός στην επαρχία Πάφου, ελαφρά αισθητός στην επαρχία Λεμεσού και αντιληπτός στις επαρχίες Λάρνακας και Λευκωσίας.
Η κ. Πηλείδου σημείωσε πως το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ.) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy και http://www.moa.gov.cy/gsd και στο λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes.
Πρόσθεσε επίσης πως ο σεισμός έγινε αισθητός ελαφρά στην επαρχία Λεμεσού και αντιληπτός στην υπόλοιπη Κύπρο.
Σημειώνεται πως από το σεισμό μέχρι στιγμής δεν καταγράφηκαν ζημιές.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: