Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Η Χριστουγεννιάτικη παρέμβαση της Δρ. Ελένης Κυρατζή

Η Χριστού γέννηση συνέπεσε με μια δύσκολη περίοδο στην ιστορία της ανθρωπότητας.Ταραχές, επαναστάσεις, σκοτωμοί και εξανδραποδισμοί των ανθρώπων μέσα σε μια αχανή Ρωμαική Αυτοκρατορία με θεμέλια που έτριζαν. Παντού πόνος, λύπη και στεναγμός. Δυστυχία και δάκρυα στο βωμό υλιστικών και άνομων συμφερόντων.

Έρχεται τότε η Γέννηση Του Θεανθρώπου να σκορπίσει φως στα σκοτάδια και να δώσει ελπίδα ζωής στην απελπισία που σκόρπισε ο Θάνατος.

Ο προφήτης Ησαίας προφήτεψε τη γέννηση του Σωτήρα 800 χρόνια πριν. Οι Μάγοι της Ανατολής, που βασικά ως αστρολόγοι διάβαζαν τα άστρα είχαν δει επίσης σημείο μέγα, το άστρο της Βηθλεέμ να σηματοδοτεί τη γέννηση ενός σπουδαίου, με υπερφυσικές δυνάμεις, ανθρώπου. Το ταξίδι τους διάρκεσε τρία χρόνια και είχε ως πυξίδα το άστρο.

Οι βοσκοί είχαν επίσης δει Άγγελο Κυρίου να τους οδηγεί στο θείο βρέφος.Τα πάντα το βράδυ της γέννησης θεοποιήθηκαν και μεταβλήθηκαν σε φιλόξενο τόπο για να δεκτούν τον Θείο Τόκο. Η γη έδωσε το σπήλαιο και τα ζώα έδωσαν τα ζεστά τους χνώτα εκείνη την κρύα νύχτα του Δεκεμβρίου. Όλα τα άλογα δέκτηκαν το Γεγεννημένο Χριστό με αγάπη και λαχτάρα.

Οι λογικοί και βολεμένοι άνθρωποι, τα αγαπημένα τέκνα του Θεού, ο λαός Ισραήλ, απαξίωσαν τον Κύριο και Θεό τους. Δεν βρήκαν χώρο και τόπο να Τον δεκτούν.Έδειξαν μοναδική σκληρότητα και αδιαφορία. Δεν μπόρεσαν να ανοίξουν τις στενάχωρες καρδίες τους και να δεκτούν Τον Σωτήρα Χριστό.

Πολλές φορές βαρυκαρδούμε, χωρίς να ανοίγουμε την καρδία μας στους συνανθρώπους μας. Χωρίς να ελεούμε,χωρίς να βοηθούμε.Έχουμε σκληρή και στενή την καρδία. Δεν έχουμε χώρο και τόπο για την αγάπη, την προσφορά, την ελεημοσύνη. Γι αυτό κάθε Χριστούγεννα ο κόσμος πολλές φορές παρακινείται να προσφέρει χωρίς ανταλλάγματα.Ίσως γιατί ολούθε πνέει το Άγιο Πνεύμα των Χριστουγέννων.


Καλά Χριστούγεννα

Δρ. Ελένη Κυρατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: