Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Τραβούν χειρόφρενο σήμερα οι οδηγοί της ΕΜΕΛ


Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατέρχονται σήμερα  οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού.
Αιτία για την απεργία αποτέλεσε επιστολή από πλευράς της εταιρείας ότι συνεπεία της μείωσης της συνεισφοράς  που λαμβάνει από το Υπουργείο θα πληρώνει πλέον το 85% των βασικών μισθών.


Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ, "είναι με λύπη μας που για πολλοστή φορά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να προκηρύσσουμε απεργιακά μέτρα προς διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων των εργαζομένων".

Δυστυχώς, συνεχίζει, τα γεγονότα δεν αφήνουν άλλη επιλογή από την απεργία, παρόλο που "δεν είναι ούτε επιθυμία μας, ούτε σκοπός μας η δημιουργία προβλημάτων στο επιβατικό κοινό".
 Οι συντεχνίες διαμηνύουν πως τα απεργιακά μέτρα θα ανασταλούν εάν και εφόσον η εταιρεία καταβάλει ακεραίους τους μηνιαίους μισθούς Μαρτίου στους εργαζόμενους της και προσδοκούν όπως γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις που άμεσα θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα.

Οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποι των συντεχνιών τους θα συγκεντρωθούν στις 7 και 30 το πρωί στο σταθμό μετεπιβίβασης στο παλιό νοσοκομείο Λεμεσού, όπου θα αποφασίσουν επί τόπου περαιτέρω απεργιακά μέτρα, εφόσον δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο αίτημα τους.




http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=11492&catid=9#sthash.ps7BPKl9.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: