Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Οκτώ μέρες στο κελί ο Ονουφρίου. Όλες οι λεπτομέρειες της σημερινής διαδικασίας στο δικαστήριο


Οκτώ ημέρες κράτηση επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστηριο Λάρνακας στον Ανδρέα Ονουφρίου, ο οποιος μεταφερθηκε μαζί με αλλους δύο συλληφθέντες υπό δρακόντεια μέτρα ενώπιον της δικαιοσύνης.


Eξάλλου, υπό τετραήμερη κράτηση τέθηκε ο Χριστόφορος Κυπριανού, 63 ετών από την Πάχνα και υπό τριήμερη ο Μιχαλάκης Μιχαήλ, 57 χρόνων από την Ξυλοφάγου. Οι τρείς κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας υπό δρακόνεται μέτρα ασφάλειας.
Προηγουμένως, η διαδικασία είχε διακοπεί προσωρινά, καθώς ο ίδιος ώς υπερασπισθείς του εαυτού του, αρνήθηκε να διαβάσει την κατάθεση της αστυνομίας, καθώς όπως είπε του κατάσχεσαν τα γυαλιά μυωπίας και αδυνατούσε να διαβάσει.
Ο Ανδρέας Ονουφρίου ενώπιον του Δικαστηρίου, ισχυρίστηκε ότι κακοποιήθηκε απο τους αστυνομικούς και επέμενε να του δοθεί άδεια να βγάλει τα ρούχα του για να του δείξει τα σημάδια κακοποίησης. 
Ο εξεταστής της υπόθεσης, παρουσιάζοντας τα γεγονότα ζητησε την κράτηση Ονουφρίου για 8 ημέρες, τέσσερις ημέρες για τον ιδιοκτήτη της αγροικίας και τρείς ημέρες για τον ιδιοκτήτη του πυροβόλου όπλου.
Εισερχόμενος στο Δικαστήριο, ο Αντρέας Ονουφρίου, ανέφερε ότι όσα ισχυρίζεται η αστυνομία είναι όλα παραμύθια και ισχυρίστηκε ότι τον πυροβολούσαν ενώ κρατούσε το παιδί του θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του.
Ανακρινόμενος, είπε,  ότι βρισκόταν στην αγροικία στη Λάγεια από τις 24 Απριλίου, ενώ στις 28 Απριλίου, μετέβη στη Λεμεσό για να παραλάβει το παιδί του.
Σε σχέση με το κλοπιμαίο όχημα που ήταν στην αγροικία, ο Ονουφρίου ανέφερε ότι το μετέφερε εκεί ένα δικό του πρόσωπο ούτως ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του.
Ανακρινόμενος ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο ιδιοκτήτης της κατοικίας ανέφερε ότι γνωρίζει τον Ονουφρίου με τον οποίο είχαν φιλικές σχέσεις ενώ αρνήθηκε ότι ήξερε οτι ο Ονουφρίου κρυβόταν στην εξοχική του κατοικία αφού όπως είπε όλοι οι φίλοι του ξέρουν που βρίσκονται τα κλειδιά. 
Ο τρίτος κατηγορούμενος ανέφερε ότι γνώριζε τον Ονουφρίου από τις Κεντρικές Φυλακές ενώ σε σχέση με το πυροβόλο όπλο, ισχυρίστηκε ότι το έδωσε στον Ονουφρίου για του το επιδιωρθώσει.
Για την υπόθεση η αστυνομία αναζητεί άλλα δυο πρόσωπα
Ο Ανδρέας Ονουφρίου, υπενθυμίζεται ότι  συνελήφθη λίγο μετά τις 11 χθες το πρωί, σε αγροικία στο χωριό Λάγεια της Επαρχίας Λάρνακας.
Κατηγορείται για απόπειρα φόνου αστυνομικών, που πήγαν να τον συλλάβουν.
Χθες το απόγευμα ο Ονουφρίου μεταφέρθηκε στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε ότι ο Ανδρέας Ονουφρίου μεταφέρθηκε από την Αστυνομία στο Νοσοκομείο Λάρνακας για προληπτικούς λόγους, αφού φέρει εκδορές και γδαρσίματα σε διάφορα μέρη του σώματος του, τα οποία φαίνεται ότι προκλήθηκαν στην προσπάθεια του να διαφύγει της σύλληψης, όταν τράπηκε σε φυγή στον ανοικτό χώρο της αγροικίας, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθηκε. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τις συνθήκες διαφυγής του Ονουφρίου στις 24 Απριλίου και έχει δοθεί στον Αρχηγό της Αστυνομίας προκαταρκτική έκθεση γεγονότων, αλλά η έρευνα συνεχίζεται.    
Μετά την εξέταση του από τους γιατρούς ο Ονουφρίου μεταφέρθηκε στα αστυνομικά κρατητήρια Αραδίππου.


http://www.sigmalive.com/news/local/122079#sthash.h5kPDWdM.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: