Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα ο Κ.Κενεβέζος. Επικεφαλής του υπό ίδρυσιν Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ο Φ. Φωτίου

Νέος πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, διορίζεται ο τέως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος. ενώ ο τέως Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου φέρεται ως ο επικρατέστερος να τεθεί επικεφαλής τού υπό ίδρυσιν Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Σημερινής», σήμερα αναμένεται να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου πρόταση για διορισμό του κ. Κενεβέζου στη θέση του πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ελληνική πρωτεύουσα, η οποία και θα εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά την πρωινή συνεδρία του.
Ο Κυριάκος Κενεβέζος θα διαδεχθεί τον νυν πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα Φαίδωνα Αναστασίου, ενώ η επίσημη τοποθέτησή του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι, πιθανότατα μετά το πέρας της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ.
Να υπομνηστεί ότι, παραδοσιακά, λόγω των ιδιαίτερων σχέσεων της Κύπρου με την Ελλάδα, ο πρεσβευτής της Δημοκρατίας στην Αθήνα δεν προέρχεται από το διπλωματικό σώμα, όπως συμβαίνει με τις διπλωματικές εκπροσωπήσεις σε άλλες χώρες.
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ο κ. Κενεβέζος είχε παραιτηθεί πρόσφατα από το Δημοκρατικό Κόμμα, του οποίου διετέλεσε επί μακρόν Γενικός Γραμματέας, λόγω της διαφωνίας του με την απόφαση γι' αποχώρηση από την Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη. Τις παραιτήσεις τους είχαν υποβάλει, επίσης, τόσο οι Υπουργοί Άμυνας Φώτης Φωτίου, και Υγείας Πέτρος Πετρίδης, όσο και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος επαναδιορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον επακολουθήσαντα κυβερνητικό ανασχηματισμό, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΔΗΚΟ, το οποίο θεώρησε τις ενέργειες του Προεδρικού ως παρέμβαση στα ενδοκομματικά του θέματα.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο τέως Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου φέρεται ως ο επικρατέστερος να τεθεί επικεφαλής τού υπό ίδρυσιν Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, το οποίο θα συμβουλεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση για θέματα εθνικής ασφάλειας και άμυνας.
Όπως πληροφορούμαστε, η νεοπαγής δομή θα στελεχωθεί επίσης και από αριθμό εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Άμυνας, κάποια εκ των οποίων, ως εκ της θέσεώς τους στο Υπουργείο, είχαν συμμετοχή στις διαβουλεύσεις με το Ισραήλ όσον αφορά τα θέματα ενεργειακής ασφάλειας και αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.


http://www.sigmalive.com/news/politics/122074#sthash.dqfvUM6s.h6hfDaIY.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: