Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

300 Ελληνίδες πήγαν καλοντυμένες και με το βιογραφικό στο χέρι σε συνέντευξη της Emirates. ΦΩΤΟ


Ξαφνικά, το πρωί του Σαββάτου, ένα από τα πρώτα κάθετα δρομάκια της Ερμού γέμισε εντυπωσιακά κορίτσια ντυμένα στην πένα, με προσεκτικά χτενίσματα και άψογο μακιγιάζ.



 Και σιγά σιγά άρχιζαν να σχηματίζονται ουρές έξω από γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής. Τι συνέβαινε; Η αεροπορική εταιρεία Emirates έκανε την τακτική ημέρα καριέρας στην Αθήνα, με σκοπό να δει υποψηφίους από την Ελλάδα που ενδιαφέρονται να καλύψουν κάποια από τις 5.000 θέσεις πληρωμάτων καμπίνας.
Ο διαγωνισμός είναι διεθνής, ωστόσο, η Emirates φαίνεται ότι εμπιστεύεται τους Ελληνες και έρχεται κάθε δύο μήνες στην Ελλάδα προκειμένου να δει νέους και νέες υποψήφιους/ες για τις θέσεις που έχει προκηρύξει. «Οι Ελληνες έχουν δυνατότητες γι' αυτό ερχόμαστε εδώ» λέει η  Φραντσέσκα Λαντσότι στέλεχος του τμήματος προσλήψεων της Emirates, μιλώντας στο Mega. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η εταιρεία έχει ήδη στο δυναμικό της 477 Ελληνες, εκ των οποίων οι 370 είναι πλήρωμα καμπίνας και οι 46 πιλότοι.
Τι ζητά από τους υποψηφίους η εταιρεία
«Τα προσόντα που ζητάμε περιορίζονται στα εξής: οι υποψήφιοι να είναι τουλάχιστον 21 ετών, να μιλάνε καλά αγγλικά και να φθάνουν το 2,12 μέτρα με τα χέρια στην ανάταση και στηριζόμενοι στις μύτες των ποδιών τους γιατί ο εξοπλισμός ασφαλείας φυλάσσεται σε αυτό το ύψος μέσα στα αεροσκάφη», λέει μιλώντας στο Mega η κυρία Λαντσότι.
«Το πακέτο παροχών της Emirates σου προσφέρει τη δυνατότητα να γίνεις ανεξάρτητος κάτι που στην Ελλάδα δεν γίνεται» λέει η 26χρονη Αγγελική Αγραφιώτη η οποία είχε δουλέψει και στο παρελθόν για ένα χρόνο στην αεροπορική του Ντουμπάι, έφυγε για να αναζητήσει στην Ελλάδα μια δουλειά που θα της προσφέρει τη δυνατότητα να είναι κοντά στην οικογένειά της και τους φίλους της, δεν τα κατάφερε και τώρα έδωσε ξανά το βιογραφικό της στην Emirates, ελπίζοντας ότι θα κερδίσει μια από τις 5.000 θέσεις. «Πηγαίνεις σε μέρη που δεν θα πήγαινες υπό άλλες συνθήκες, αλλά πετάς πολλές ώρες, νυχτερινές ώρες, δεν βλέπεις τους φίλους σου, την οικογένειά σου, αλλά... », προσθέτει η 26χρονη Αγγελική αναφερόμενη στα αρνητικά της συγκεκριμένης δουλειάς.
Τι προσφέρει η Emirates στους υπαλλήλους της
Ο λόγος που σχηματίζονται ουρές κάθε φορά που η Emirates έρχεται για συνεντεύξεις στην Ελλάδα, δεν είναι άλλος από το εξαιρετικό πακέτο παροχών που προσφέρει στους εργαζομένους της. Μισθός που ξεκινά από τα 1.600 ευρώ και διαμονή στο Ντουμπάι με όλα τα έξοδα καλυμμένα, συγκροτούν ένα εξαιρετικά ελκυστικό πακέτο για τους υποψηφίους.

«Μου προσέφεραν δουλειά στην Αθήνα για 210 ευρώ το μήνα»
Ανάμεσα στις γυναίκες υποψήφιους για μια θέση πληρώματος καμπίνας, ξεχωρίζουν οι λιγοστοί άνδρες. Ενας από αυτούς που μίλησε στην κάμερα του Mega, μάλιστα, έκανε μια σοκαριστική αποκάλυψη, αφού όπως είπε του προσέφεραν δουλεία στην Αθήνα αντί 210 ευρώ μηνιαίως! Ο 27χρονος ο οποίος είναι απόφοιτος του οικονομικού τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών και από τη στιγμή που ολοκλήρωσε τις σπουδές είναι άνεργος, είχε επισκεφθεί μια εταιρεία μάρκετινγκ στην Αθήνα με σκοπό να βρει δουλειά. «''Για πόσα θες να δουλέψεις '' με ρώτησε ο υπεύθυνος και του απάντησα πως ανήκω στη γενιά των 700 ευρώ. Τότε χαμογέλασε και μου είπε ''ναι, αλλά εδώ είμαστε μειοδοτικό, πόσα θες για να δουλέψεις, ο πιο χαμηλός μισθός είναι 210 ευρώ για οκτώ ώρες''».













Δεν υπάρχουν σχόλια: