Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

"Εκατομμύρια ευρώ το χρόνο θα εξοικονομούσε το κράτος εάν εφαρμοζόταν η ιατρική εξέταση για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας HPV DNA TEST"


Τρία εκατομμύρια ευρώ το χρόνο θα εξοικονομούσε το κράτος εάν εφαρμοζόταν η ιατρική εξέταση για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας HPV DNA TEST όπως δήλωσε ο δόκτορας και Διδάκτορας της Σχολής Κλινικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ και πρόεδρος του Κέντρου Μέντελ για τις Βιοιατρικές Επιστήμες Παύλος Νεοφύτου. 




Ο κ. Νεοφύτου εξηγώντας στο Ράδιο Πάφος τα οφέλη της συγκεκριμένης εξέτασης δήλωσε ότι μπορεί να διαγνώσει με εγκυρότητα 100% εάν μια γυναίκα έχει καρκινικές τάσεις ούτως ώστε με έγκαιρη θεραπεία να αποφύγει να προσβληθεί από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ενώ η Ευρωπαϊκή οδηγία είναι ξεκάθαρη και συνιστά στις χώρες κράτη μέλη της ΕΕ να χρησιμοποιούν το HPV DNA TEST έναντι του τέστ Παπανικολάου και ενώ το κόστος της συγκεκριμένης εξέτασης μπορεί να επιχορηγηθεί από τα Ευρωπαϊκά ταμεία το Υπουργείο Υγείας έχει απορρίψει την συγκεκριμένη πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: