Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Μετάλλιο από τη Βασίλισσα της Αγγλίας στον Αστυνομικό Διευθυντή των Βρετανικών Βάσεων

Ο Αστυνομικός Διευθυντής των Βρετανικών Βάσεων Γιώργος Κιτέως, συμπεριλαμβάνεται στη φετινή λίστα του Νέου Έτους με τα τιμώμενα από τη βασίλισσα Ελισάβετ πρόσωπα και όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των ΒΒ, είναι ο πρώτος Κύπριος που βραβεύεται για την αξιέπαινη υπηρεσία του με το Overseas Territories Police and Fire Service Medal.
 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κιτέως ανέφερε πως το μετάλλιο καθώς και ο σχετικός τίτλος που θα του απονεμηθεί στην ειδική τελετή στο παλάτι του Buckingham, δεν είναι απλά τιμή για τον ίδιο, αλλά και για τη χώρα μας.

“Είναι μια τιμή για μένα, αλλά το βλέπω ευρύτερα, γιατί αντικατοπτρίζει τιμή για την ίδια την Κύπρο”, είπε.

Πρόσθεσε δε, πως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τη συμπερίληψη του στα τιμώμενα από τη Βασίλισσα πρόσωπα και τον συνεχάρη τηλεφωνικώς πριν από λίγες μέρες.

Η απόφαση για την απονομή του μεταλλίου στηρίχθηκε στο έργο που επιτέλεσε κατά την επίσημη τελετή έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, στο αρχαίο θέατρο Κουρίου, όπου είχε υπό τις οδηγίες του περισσότερους από 200 αστυνομικούς των ΒΒ και 400 της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επίσης, λήφθηκε υπόψη η έντονη φιλανθρωπική του δράση, η συνεισφορά του στην τοπική κοινότητα και η συμβολή του στη σύσφιξη των σχέσεων του κοινού με την αστυνομία των ΒΒ .

Ο Γιώργος Κιτέως υπηρετεί από το 1985 και σήμερα κατέχει τον υψηλότερο βαθμό Κύπριου αξιωματικού των Βρετανικών Βάσεων.

Πηγή: ikypros/ΚΥΠΕ
http://ikypros.com/?p=72744#sthash.5vCxNr1h.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: