Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η τιμή του πετρελαίου διεθνώς


Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ στις αγορές της Ασίας υποχώρησε κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.


Αντίθετα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν με κέρδη για τρίτη στη σειρά συνεδρίαση, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 Index σημείωσε άνοδο 0,5% στις 353,97 μονάδες στις 10:40 ώρα Ελλάδας, στην αγορά του Λονδίνου.

Στην Ελβετία, ο δείκτης SMI Index ενισχύεται κατά 3,5% σήμερα ενώ την προηγούμενη εβδομάδα κατέγραψε τις χειρότερες επιδόσεις του από το 2008.

Στις ΗΠΑ, οι αγορές είναι κλειστές λόγω του εορτασμού της ημέρας που είναι αφιερωμένη στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι ο «μαύρος χρυσός»

Στις 10:28 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια αγοράς του μπρεντ έφταναν τα 49,46 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό υποχωρούσε κατά 81 σεντς στα 47,88 δολάρια το βαρέλι.

«Κάποια θετικά δεδομένα δείχνουν ότι η τιμή του πετρελαίου θα σταθεροποιηθεί» εκτιμά η Morgan Stanley.

Την ίδια ώρα, νέα μελέτη παρουσιάζει την ανάπτυξη στην Κίνα την ασθενέστερη των τελευταίων 24 ετών, γεγονός που δεν επιτρέπει στην τιμή του πετρελαίου να κινηθεί ανοδικά.

Στην Ευρώπη, την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με θέμα την έναρξη του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων.

«Δεν είναι δύσκολο να βρει κανείς ενδείξεις ότι αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με την παγκόσμια οικονομική ύφεση» αναφέρει ανακοίνωση της εξειδικευμένης σε θέματα ενέργειας συμβουλευτικής εταιρείας Timera Energy.


Πηγή: ΑΠΕ
http://www.sigmalive.com/news/international/198821/hpa-kato-apo-50-dolaria-to-vareli-i-timi-tou-petrelaiou#sthash.Mweijd0c.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: