Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Οι προτάσεις του Αντρέα Μασούρα για την λειτουργία του Δήμου Πάφου


Ο υποψήφιος δήμαρχος Πάφου Ανδρέας Μασούρας, υποστηρίζεται από το Κίνημα Οικολόγων. Θετικότατες χαρακτηρίζονται οι προτάσεις του για την λειτουργία του Δήμου Πάφου. 
Ακολουθεί συνέντευξη του κ. Μασούρα στην εφημερίδα Πολίτης.


Πώς θα εκφραστεί η οργή των πολιτών;

Αυτό που εκλαμβάνω μιλώντας με τους νέους καθημερινά είναι ότι κατακλύζονται από θυμό. Θυμό για το σύστημα, το κατεστημένο, για την κατάντια και τα κακώς κείμενα της Πάφου. Και είναι εδώ που πρέπει εμείς να μετατρέψουμε αυτόν τον θυμό σε δημιουργία. Πώς γίνεται αυτό; Ο θυμός εμπεριέχει την αγανάκτηση γι’ αυτά που δεν έγιναν, γι’ αυτά που δεν γίνονται. Η αγανάκτηση αυτή βάζει το μυαλό να δουλέψει και τότε είναι που έρχονται οι καινοτόμες ιδέες. Και μπορώ να σας πω ότι μέσα από τον θυμό επέρχεται η αρτιότερη δημιουργία, διότι είναι δημιουργία αβίαστη αλλά και ταυτόχρονα μελετημένη, ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, και σαφώς έχει την ιδιαιτερότητα της επιτακτικότητας που προστάζει την άμεση εφαρμογή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι το υπάρχον σύστημα έχει αποτύχει. Μια από τις προεκτάσεις αυτού είναι ότι οι «κουρασμένοι» εντολοδόχοι τόσα χρόνια δεν είχαν τον πόθο που χαρακτηρίζει τους νέους για να δημιουργήσουν και να αλλάξουν το κατεστημένο, αλλά επαναπαύονταν ο καθείς στη θέση του, έχοντας ως προτεραιότητα πώς θα ικανοποιήσουν πρωτίστως το προσωπικό τους συμφέρον, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.


Πώς θα πειστούν οι νέοι να πάνε στις κάλπες;

Ο θυμός των νέων και των δημοτών πρέπει να εκτονωθεί χτυπώντας την αποχή. Αντιλαμβάνομαι την απογοήτευση όλων και είναι σαφώς δικαιολογημένη. Πολλοί με το να μην ψηφίσουν θεωρούν ότι έτσι δίνουν την απάντησή τους στο κατεστημένο, θεωρούν ότι έτσι θα ωφελήσουν τον εαυτό τους, όμως, δεν είναι έτσι. Πρέπει να κατανοήσουν ότι το μέλλον τους ως δημοτών κρίνεται, ναι, από αυτές τις εκλογές. Είτε θα εκλέξουμε τους ίδιους και τους ίδιους παραμένοντας σε μια στασιμότητα, είτε θα επιλέξουμε να κάνουμε την ανατροπή.

Τι προτείνετε;

Οι προτάσεις μας για τους νέους της Πάφου είναι συγκεκριμένες, υλοποιήσιμες, και ως κύριο στόχο έχουν την εμπλοκή των νέων στις αποφάσεις που λαμβάνονται γι’ αυτούς και για το μέλλον τους. Αυτό που ανέφερα πριν, ο θυμός των νέων να μετατραπεί σε δημιουργία, είναι σε αυτό που στοχεύουμε. Κάθε πρόταση που έχουμε αναφέρει στηρίζεται σε αυτό, και επίσης θέλουμε να δώσουμε τα κίνητρα στους νέους για να αγαπήσουν την Πάφο ξανά και να θέλουν να μείνουν και να εργαστούν στον τόπο που γεννήθηκαν. Στις προτάσεις μας για τους νέους περιλαμβάνεται και η δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους τους δημόσιους χώρους, εύρεση εργασίας μέσα από δημοτικούς φορείς προώθησης και σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της πόλης μας, ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και άλλοι στόχοι που θα προκύψουν μέσα από τις ιδέες που θα καταβάλουν οι νέοι. Προσωπικός μου στόχος, και ως ο νεαρότερος των υποψηφίων, είναι να εντάξω τους νέους στον πυρήνα λήψης αποφάσεων για την Πάφο μας, ώστε να επέλθει η ανατροπή μέσα από τα μάτια των νέων. Επιπλέον, έχουμε καταθέσει δημόσια προτάσεις για ενίσχυση των οικογενειακών επιχειρήσεων, για τη διαφάνεια, για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Πάφου, για την ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

 Βιογραφικό

Ο Ανδρέας Μασούρας γεννήθηκε στις 22/12/1980.
Αποφοίτησε από το Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Πάφου. Μετά τη στρατιωτική του θητεία σπούδασε στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ασκούσε παράλληλα τη μάχιμη δημοσιογραφία σε μεγάλες εφημερίδες. Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου MSc στην Παγκοσμιοποίηση των Μέσων και του Πολιτισμού από το Πανεπιστήμιο Glamorgan της Ουαλίας και του ερευνητικού τίτλου MPhil στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από το Πανεπιστήμιο Brighton. Συνέχισε τις διδακτορικές του σπουδές του στο Monarch Business School της Ζυρίχης (Doctor of Management). Παρακολούθησε επίσης σειρά ερευνητικών σεμιναρίων πολιτικής επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου.
Είναι επισκέπτης ερευνητής σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως στο Πανεπιστήμιο Fordham των Ηνωμένων Πολιτειών. Σήμερα είναι λέκτορας Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.
Κατά το τελευταίο παγκύπριο συνέδριο του Κινήματος Οικολόγων εξελέγη β’ αντιπρόεδρος. Είναι ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Νέων Επιστημόνων και ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Οικολογικών και Κοινωνικών Μελετών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: