Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Τραγωδία στη Λεμεσό. Νεκρά δύο αδέρφια μετά από φωτιά

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στο Βουνί της Επαρχίας Λεμεσού, από τον άδικο χαμό των δυο συγχωριανών τους, Θεοδώρας και Ευθύμιου Ευθυμίου, 71 και 68 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι απανθρακώθηκαν μετά από πυρκαγιά στην οικία τους.

Τα δυο αδέλφια, ανέφερε ο κοινοτάρχης Ματθαίος Πρωτόπαπας, ήταν γέννημα θρέμμα της κοινότητας, η οποία είναι συγκλονισμένη από το κακό που συνέβη. Είπε επίσης πως, σύμφωνα με μαρτυρία, φαίνεται πως η φωτιά ξεκίνησε κατά τις 7 το πρωί.
“Δυστυχώς δύο συνάνθρωποι μας έχασαν σήμερα τη ζωή τους κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στο χώρο στον οποίο διέμεναν”, ανέφερε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, σημειώνοντας πως γίνονται σχεδιασμοί για να απομακρυνθούν οι σοροί από την παλιά κατοικία, η οποία κρίνεται επικίνδυνη για την ασφάλεια των πυροσβεστών.
Η καταστροφή μέσα στο χώρο, συνέχισε, είναι ολοκληρωτική και αυτό το θέμα είναι και η μεγαλύτερη δυσκολία που θα αντιμετωπίσουμε στο να διερευνήσουμε με ασφάλεια τα αίτια που έχουν προκαλέσει την πυρκαγιά.
Ο Υπεύθυνος Υπαίθρου της ΑΔΕ Λεμεσού Νίκος Νικολάου δήλωσε πως η πληροφορία λήφθηκε γύρω στις 9 το πρωί στον αστυνομικό σταθμό Πάχνας και “αμέσως έφτασαν στο μέρος περιπολικά μαζί με την πυροσβεστική και από εξετάσεις που έγιναν βρέθηκαν μέσα στην οικία, που καταστράφηκε ολοσχερώς, δύο απανθρακωμένα πτώματα”.
Εκ πρώτης όψεως, σημείωσε, δεν υπάρχει καμία υπόνοια εγκληματικής ενέργειας, ενώ οι εξετάσεις για τα αίτια της φωτιάς συνεχίζονται.

κυπε

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Φωτιά σε σπίτι στο Βουνί ξέσπασε σήμερα με αποτέλεσμα δυο πρόσωπα τα οποία ήταν μέσα στο σπίτι, να έχουν χάσει την ζωή τους.
Πρόκειται για ηλικιωμένα πρόσωπα, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για δύο αδέλφια, Ελληνοκύπριοι γύρω στα 70.
Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 9 το πρωί.
Στον χώρο σπεύδει η Πυροσβεστική για την τελική κατάσβεση της φωτιάς.
Τα ακριβή αίτια του θανάτου των δυο αδελφιών θα γίνουν γνωστά αύριο, με την διεξαγωγή των νενομισμένων νεκροτομών επί των σορών, τις οποίες θα διενεργήσει η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέτα.