Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Αγγίζει τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κύπρο

Ασθενής ψηλή πίεση καλύπτει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως θαλάσσιοι, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και αργότερα στα ανατολικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 28 στα νότια παράλια, γύρω στους 25 στα δυτικά και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα βόρεια παράλια και τα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα καταστούν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ αλλά παροδικά στα νότια και τα ανατολικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο θα σημειώσει μικρή άνοδο, στα ορεινά και το εσωτερικό.
Την Κυριακή θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.