Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Όλες οι λεπτομέρειες για την απαγωγή 4χρονης

Σε πλήρη κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή έχει τεθεί η Αστυνομία  για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της απαγωγής ενός τετράχρονου κοριτσιού που σημειώθηκε το πρωί έξω από νηπιαγωγείο στη Λευκωσία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και διεξάγονται από αέρα, θάλασσα και  στεριά.
Ανέφερε ότι  για την απαγωγή ενημερώθηκαν όλα τα τμήματα και οι υπηρεσίες της Αστυνομίας σε όλες τις επαρχίες ως επίσης τα οδοφράγματα και όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου της Δημοκρατίας, ενώ τις έρευνες συνδράμει και ελικόπτερο.

Με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, είπε, έχει συσταθεί και λειτουργεί κέντρο κρίσεως και συντονισμού στην ΜΜΑΔ ενώ κέντρα συντονισμού λειτουργούν και σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις.Η αστυνομία, είπε, προέβη επίσης σε μερική ανάκληση προσωπικού που δεν εργάζεται ώστε να ενισχύσουν την προσπάθεια για εντοπισμό των δραστών.
Η απαγωγή έγινε έξω από νηπιαγωγείο στη Δασούπολη, γύρω στις 07.45 σήμερα το πρωί όταν δύο ή τρία άγνωστα πρόσωπα τα οποία φορούσαν κουκούλες στο κεφάλι, άρπαξαν το κοριτσάκι που μόλις είχε κατεβεί από το αυτοκίνητο της μητέρας και αφού μπήκαν σε αυτοκίνητο τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η Αστυνομία αναζητεί αυτοκίνητο μάρκας Range Rover μαύρου χρώματος, (πιθανόν χωρίς πινακίδες εγγραφής) το οποίο ενέχεται στην υπόθεση απαγωγής της MARIE ELENI GRIMSRUD.
Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του κοριτσιού και παρακαλεί οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460, στο 112/199 ή στο 22-802331 στο ΤΑΕ Λευκωσίας.
Η μητέρα του κοριτσιού είναι Ελληνοκύπρια και ο πατέρας  Νορβηγός. Ο γονείς του κοριτσιού είναι διαζευγμένοι και την επιμέλεια του κοριτσιού έχει η μητέρα του.

Οι έρευνες φαίνεται στρέφονται προς τον πατέρα ο οποίος είχε και στο παρελθόν επιχειρήσει ανεπιτυχώς να απαγάγει το κορίτσι και να το μεταφέρει στη Νορβηγία μέσω των κατεχομένων.
Ο σχεδιασμός της απαγωγής τότε είχε γίνει γνωστός από τις κυπριακές αρχές με μήνυμα της Interpol και απέτρεψαν την απαγωγή.   Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί τότε τρεις Νορβηγοί που φαίνεται να ενεργούσαν εκ μέρους του πατέρα του κοριτσιού  οι οποίοι στη συνέχεια απελάθηκαν.



ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Η Αστυνομία αναζητεί αυτοκίνητο μάρκας Range Rover μαύρου χρώματος το οποίο ενέχεται σε υπόθεση απαγωγής της MARIE ELENI GRIMSRUD τεσσάρων χρόνων.
Η απαγωγή έγινε έξω από νηπιαγωγείο στη Δασούπολη, γύρω στις 07.45 σήμερα το πρωί.
Δύο άγνωστα πρόσωπα τα οποία φορούσαν κουκούλες στο κεφάλι, άρπαξαν το κοριτσάκι που μόλις είχε κατεβεί από το αυτοκίνητο της μητέρας και αφού μπήκαν στο πιο πάνω αυτοκίνητο τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460, στο 112/199 ή στο 22-802331 στο ΤΑΕ Λευκωσίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ