Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Όλες οι πληροφορίες για κύκλωμα τέλεσης εικονικών γάμων

Εντάλματα σύλληψης εναντίον 19 προσώπων, από Ινδία, Πακιστάν, Ρουμανία και Λετονία, εξασφάλισε η Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης τέλεσης εικονικών πολιτικών γάμων στην Κύπρο, με τους περισσότερους να καταγράφονται στη Λεμεσό.

Την υπόθεση κατήγγειλε στα τέλη Μαρτίου λειτουργός του Δήμου Μέσα Γειτονιάς, όταν μετά από πληροφορία, διαπιστώθηκε πως,  έγγραφα που παρουσιάστηκαν στο Δημαρχείο για την τέλεση έξι πολιτικών γάμων, τον περασμένο μήνα, ήταν πλαστά.
Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε πως οι γάμοι αυτοί έγιναν με μεσολάβηση 28χρονου Ινδού, τα στοιχεία του οποίου δεν εμφανίζονται πουθενά και εκτιμάται πως εισήλθε παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Από περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε πως τελέστηκαν άλλοι τρεις γάμοι με τη χρήση πλαστών πιστοποιητικών, μέσα στο μήνα Μάρτιο, δυο στο Δήμο Τσερίου και ένας στο Δήμο Σωτήρας.
Όλα τα πιστοποιητικά φαίνεται να παρουσιάζουν την ίδια πλαστή σφραγίδα και εικονικό αριθμό φακέλου, κάτι που ενισχύει τις υπόνοιες των αστυνομικών ανακριτών ότι όλες οι υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα 18 πρόσωπα, διαφάνηκε πως, τόσο οι υπήκοοι τρίτων χωρών, που βρίσκονταν στο νησί ως φοιτητές, όσο και οι Ευρωπαίοι υπήκοοι, που έφτασαν ως τουρίστες, αναχώρησαν για ευρωπαϊκές χώρες λίγο μετά την τέλεση των γάμων.
Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.


ΚΥΠΕ