Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον πατέρα της 4χρονης

Ένταλμα σύλληψης του 49χρονου πατέρα του 4χρονου κοριτσιού το οποίο απήχθη σήμερα το πρωί μπροστά στα μάτια της μητέρας της έξω από νηπιαγωγείο στη Λευκωσία, εξασφάλισε η Αστυνομία, η οποία προχώρησε σε μια μεγάλη κινητοποίηση προκειμένου να διαλευκάνει την υπόθεση.

Σύμφωνα με την καταγγελία, γύρω στις 08:40 δύο κουκουλοφόροι άρπαξαν το 4χρονο κοριτσάκι από τα χέρια της μητέρας έξω από νηπιαγωγείο, έβαλαν το κοριτσάκι σε ένα μαύρο Range Rover και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
«Έχει εξασφαλιστεί ένταλμα σύλληψης του πατέρα της ανήλικης, πρόσωπο ηλικίας 49 χρόνων, σε σχέση με τα αδικήματα της απαγωγής, της αρπαγής και επίθεσης και… προχωρούμε σε όλες εκείνες τις εξετάσεις και έρευνες για εντοπισμό του συγκεκριμένου προσώπου», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Αγγελίδης.
Πρόσθεσε ότι παράλληλα «θα γίνουν όλες εκείνες οι άμεσες ενέργειες για την έκδοση διεθνούς ή ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης αναλόγως των εξελίξεων και των πληροφοριών που θα υπάρξουν και θα είναι ενώπιον μας».
Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι η Αστυνομία, κατόπιν οδηγιών του Αρχηγού της Δύναμης, έχει προχωρήσει σε μερική ανάκληση αδειών με δεδομένο ότι οι εξετάσεις γίνονται σε παγκύπρια κλίματα, ενώ στήθηκε κέντρο συντονισμό κρίσεων στην ΜΜΑΔ. Συμπλήρωσε δε ότι έρευνες συνεχίζονται σε ξηρά θάλασσα και αέρα, ενώ ενημερώθηκαν τα οδοφράγματα και τα σημεία εισόδου και εξόδου της Δημοκρατίας, καθώς και η δικοινοτική ομάδα επαφής για το έγκλημα.
«Προτεραιότητα είναι ο εντοπισμός της ανήλικης και σε αυτή την υπόθεση θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι ένα άκρως σοβαρό ανθρωπιστικό θέμα και γίνονται όλες εκείνες οι ενέργειες ώστε να υπάρχει αίσια κατάληξη», είπε.
Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, , οι ανακριτές άρχισαν ήδη την αξιολόγηση των όποιων πληροφοριών που λαμβάνονται από πολίτες.
«Ο παράγοντας χρόνος έχει ιδιαίτερη σημασία σε τέτοιες περιπτώσεις και από πλευράς δικής μας και βεβαίως θα γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες που πρέπει ώστε να διερευνηθεί πλήρως αυτή η συγκεκριμένη υπόθεση», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι οι ανακριτές αξιολογούν την πληροφορία που λήφθηκε από πολίτη ότι το κοριτσάκι θεάθηκε με γκρίζες φόρμες σε διαφορετικό αυτοκίνητο στην περιοχή του Αγίου Δομετίου.
Σε σχέση με τα αντικείμενα που βρέθηκαν σε περιοχή γύρω από το νηπιαγωγείο, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι τα αντικείμενα αυτά παραλείφθηκαν και γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι αυτά ανήκουν στο ανήλικο κοριτσάκι, χωρίς να πει οτιδήποτε περαιτέρω.
Αναφορικά με δήλωση του πατέρα του κοριτσιού σε νορβηγικά ΜΜΕ ότι έχει επανανωθεί με την κόρη του, ο κ. Αγγελίδης περιορίστηκε να αναφέρει ότι είναι εν γνώση της Αστυνομίας αριθμός πληροφοριών και οι οποιεσδήποτε πληροφορίες αξιολογούνται προσεκτικά.
«Δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να επιβεβαιωθεί. Γι` αυτό και οι έρευνες συνεχίζονται κανονικά από την πρώτη στιγμή», κατέληξε.


ΚΥΠΕ