Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Υπόθεση τοκογλυφίας στη Λεμεσό

Υπόθεση τοκογλυφίας, απειλών και εκβίασης διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού, μέλη του οποίου προχώρησαν χθες στη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας 42 και 39 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, από κάτοικο Λεμεσού, τον περασμένο Ιούνιο, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε αποτάθηκε στον 39χρονο, ο οποίος μέσω φιλικού του προσώπου της δάνεισε το χρηματικό ποσό των €12,000, με τόκο 25% μηνιαίως. Ως εγγύηση, σύμφωνα με την καταγγελία, η παραπονούμενη εξέδωσε δύο επιταγές για το ποσό των €12,000.
Σύμφωνα πάντα με την παραπονούμενη, κατόπιν απειλών και εκβιασμών, για την αποπληρωμή του χρέους, έδωσε το συνολικό ποσό των €27,900 σε μετρητά, χρυσαφικά αξίας €100,000 περίπου και επιταγές ύψους €20,300, οι οποίες όμως δεν πληρώθηκαν. Ωστόσο, η παραπονούμενη συνεχίζει να δέχεται απειλές τόσο προσωπικά, όσο και τηλεφωνικώς γα εξόφληση του χρέους.
Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν από το ΤΑΕ Λεμεσού, πέραν του 39χρονου, εξασφαλίστηκε μαρτυρία και εναντίον 42χρονου. Εναντίον και των δύο εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν χθες και τέθηκαν υπό κράτηση.
Το πρωί σήμερα, οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα εξαήμερης κράτησης.
Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ