Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ειδήσεις της πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Σε 24 κλήσεις για βοήθεια, 18 πυρκαγιές και 6 ειδικές εξυπηρετήσεις ανταποκρίθηκε το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σε ανακοίνωσή της, η Πυροσβεστική αναφέρει ότι το Σάββατο στις 18:30 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά μετασχηματιστή ηλεκτρικού ρεύματος της ΑΗΚ διαστάσεων 3 Χ 2 μέτρων σε μεγάλο υποσταθμό  στην περιοχή μεταξύ των χωριών Αβδελερού και Αθηένου.
Ανταποκρίθηκαν ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ορόκλινης “Λοχία Παναγιώτη Θεοφίλου” και ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Αθηένου με 3 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 00.10.
Η τάση του ρεύματος στον υποσταθμό είναι 132,000 Volts. Στο χώρο του επεισοδίου αφίχθηκε συνεργείο με τεχνικούς της ΑΗΚ οι οποίοι προέβησαν σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε μέρος της εγκατάστασης.
Στην συνέχεια έγινε κατάσβεση με πυροσβεστήρες ξηρής σκόνη. Τα οχήματα παρέμειναν σε επιφυλακή μετά την τελική κατάσβεση για αρκετή ώρα και στην συνέχεια αποχώρησαν.
Η πιθανότητα η πυρκαγιά να προκλήθηκε από ηλεκτρικό πρόβλημα ή υπερθέρμανση στον μετασχηματιστή δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Εξάλλου, στις 00.21 λήφθηκε  κλήση για πυρκαγιά σε όχημα σταθμευμένο στο δρόμο μπροστά από την οικία του ιδιοκτήτη του στην οδό Γεωργίου Σεφέρη  στη Λακατάμια.
Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με δύο οχήματα και η πυρκαγιά κατασβέστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον ιδιοκτήτη του οχήματος με την χρήση λάστιχου κήπου.
Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ελαφρές ζημιές στο μπροστινό μέρος του οχήματος, στον ανεμοθώρακα και στα 4 ελαστικά.
Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.


ΚΥΠΕ