Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ισχυροί άνεμοι σαρώνουν την Κύπρο

Ισχυρό μέχρι πολύ ισχυρό δυτικό ως βορειοδυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή,  ενώ ασθενής ψηλή πίεση αναμένεται από τη ∆ευτέρα.  
Η αραιή σκόνη που παρατηρείται θα απομακρυνθεί από νωρίς σήμερα.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα.  Σύντομα θα καταστεί κυρίως αίθριος.  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4  με 5  μποφόρ,  αλλά μέχρι νωρίς το απόγευμα στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια,  το εσωτερικό και τα ορεινά πολύ ισχυροί, 6  μποφόρ.  Παροδικά στα δυτικά δυνατό να φτάνουν τα 7  μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα νότια και τα ανατολικά,  αλλά κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης στα δυτικά και τα βόρεια.  Αργά το απόγευμα η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη στα νότια και τα ανατολικά και ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα δυτικά και τα βόρεια.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα ανέλθει γύρω στους 20  βαθμούς στο εσωτερικό,  τα δυτικά και τα βόρεια παράλια,  γύρω στους 22  στα υπόλοιπα παράλια και στους 11  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.  Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι ασθενείς ως μέτριοι, 3  με 4  μποφόρ,  αλλά αρχικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4  με 5  μποφόρ.  Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ταραγμένη στα προσήνεμα και λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια.  Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10  βαθμούς στο εσωτερικό,  τα νότια και ανατολικά παράλια,  γύρω στους 12  στα υπόλοιπα παράλια και στους 2  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Τη ∆ευτέρα,  την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ την Τετάρτη θα παρατηρούνται παροδικές ψηλές ή και μέσες νεφώσεις.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο.