Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Η απόφαση του Κακουργιοδικείου για το γιατρό Κυαμίδη

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας θα ανακοινώσει στις 2 Μαΐου, στις 09:00, την ποινή που θα επιβάλει στον Εκτελεστικό Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και Διευθυντή της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής,
Γιαννάκη Κυαμίδη, ο οποίος έχει ήδη προβεί σε παραδοχή σε των κατηγοριών, που αφορούν στα αδικήματα του δεκασμού δημόσιου λειτουργού και της απόσπασης από δημόσιο λειτουργό.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, η κατηγορούσα Αρχή παρουσίασε ενώπιον του δικαστηρίου τα γεγονότα που αφορούν στις κατηγορίες και στη συνέχεια ο δικηγόρος του Γιαννάκη Κυαμίδη, Ηλίας Στεφάνου, αγόρευσε για μετριασμό της ποινής.
Ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην πρόθεση του πελάτη του να συνεργαστεί με τις διωκτικές αρχές και να δώσει στοιχεία για την πληρέστερη διερεύνηση της επί χρόνια καλά ασκούμενης πρακτικής, την οποία παραδέχθηκε, στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή, στο λευκό ποινικό μητρώο του, στην οικειοθελή επιστροφή του συνόλου του ποσού στα κρατικά ταμεία, στην προσφορά του προς τον ασθενή, αλλά και για καλυτέρευση του συστήματος υγείας, καθώς επίσης στην ηλικία του.
Στο μεταξύ, ο Γιαννάκης Κυαμίδης οδηγήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές ως υπόδικος, μέχρι την ακρόαση της ποινής του.


ΚΥΠΕ