Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Δείτε τις εξελίξεις για τη δολοφονία Ροδοθέου

Σωρεία πληροφοριών, άλλες τόσες καταθέσεις, μηδαμινό οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και σχεδόν ανύπαρκτα τεκμήρια. Αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν έναν γρίφο για γερούς και έμπειρους λύτες.

Δεκατέσσερις μέρες έχουν περάσει από το στυγερό έγκλημα που συγκλόνισε το παγκύπριο στο απομακρυσμένο εξοχικό του Τάσου Κυριάκου, κουμπάρου και καλού φίλου του αποθανόντος επιχειρηματία, Άντρου Ροδοθέου.
Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα
• Μέχρι στιγμής, έχουν ληφθεί καταθέσεις από 50 και πλέον άτομα από όλες τις επαρχίες της Κύπρου.
• Το υλικό από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της ευρύτερης περιοχής καταγράφουν μόνο το θύμα να οδεύει προς την εξοχική κατοικία του κουμπάρου, του απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης.
• Στην σκηνή του εγκλήματος δεν έχουν βρεθεί κάλυκες από το αυτόματο όπλο με το οποίο ο εκτελεστής σκότωσε τον Ροδοθέου, από απόσταση περίπου 100 μέτρων.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive, στα γραφεία των ανακριτών φθάνουν αρκετές πληροφορίες, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δίδεται φως στο ομιχλώδες τοπίο της διερεύνησης του στυγερού εγκλήματος. Εξάλλου, σε αναμονή παραμένουν οι ανακριτές μέχρις ότου εξεταστεί σχετικό αίτημά τους προς τη Νομική Υπηρεσία, το οποίο αφορά άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 61χρονου επιχειρηματία, κατά τις ώρες προτού διαπραχθεί το έγκλημα. Στο μικροσκόπιο, αναμένεται να τεθούν τηλεφωνήματα τα οποία δέχθηκε ο 61χρονος και έχουν διαγραφεί από το κινητό τηλέφωνο.

Ακτινογραφία στο προφίλ ενός δράστη
Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, όλα οδηγούν στο προφίλ ενός επαγγελματία εκτελεστή ο οποίος έδρασε σε καθορισμένο χρόνο, με συγκεκριμένα βήματα, που δεν άφησαν πίσω τους ίχνη. Ο εκτελεστής φέρεται να ήταν άρτια εκπαιδευμένος και να έδρασε ως αναμενόταν σε μικρό χρονικό διάστημα. Στοιχεία που ενίσχυσαν την δράση του εκτελεστή ήταν επίσης το σκότος καθώς και η μορφολογία του χώρου. Σημειώνεται ότι ο 61χρονος πυροβολήθηκε από απόσταση περίπου 100 μέτρων από την απέναντι όχθη ποταμού ο οποίος βρίσκεται στην δεξιά πλευρά της εξοχικής κατοικίας.