Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Δείτε τις εξελίξεις για υπόθεση βιασμού 35χρονης

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, προσήχθη σήμερα 45χρονος για την υπόθεση βιασμού σε βάρος 35χρονης συναδέλφου του.

Στη σημερινή δικάσιμο κλήθηκε για κατάθεση η παραπονούμενη.
Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Δημόσια Κατήγορος Α’ Ξένια Ξενοφώντος αιτήθηκε όπως η σημερινή δικάσιμο διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, μόνο για την κατάθεση της παραπονούμενης.
Το αίτημα προσέκρουσε στην ένσταση της υπεράσπισης του κατηγορουμένου αφού όπως υποστήριξε η συνήγορος υπεράσπισης του 45χρονου, δικηγόρος Άρτεμις Σαββίδου, δεν συνέτρεχε λόγος για εξαίρεση από τη Συνταγματική επιταγή για δημόσια ακροαματική διαδικασία αφού η παραπονούμενη είναι ενήλικη.
Το Δικαστήριο τελικά απέρριψε το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής και δεν απέκλεισε το κοινό από τη διαδικασία.
Η παραπονούμενη ολοκλήρωσε τη μαρτυρία της αφού υιοθέτησε τις καταθέσεις που έδωσε στην Αστυνομία και αντεξετάστηκε από την συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου.
Η διαδικασία, που ξεκίνησε στις 09:00 το πρωί ολοκληρώθηκε στις 14:30 περίπου . Το Κακουργιοδικείο όρισε εκ νέου την υπόθεση για συνέχιση την 4η Μαΐου 2017 στις 09:00 το πρωί.
Ο κατηγορούμενος είναι ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.
Μαζί με την κ. Σαββίδου εμφανίζεται και ο δικηγόρος Ηλίας Ηλιάδης ως συνήγοροι υπεράσπισης του 45χρονου.
Στην υπόθεση έχουν ήδη καταθέσει εκτός της παραπονούμενης και δύο μάρτυρες, ο ειδικός φωτογράφος και ο αστυφύλακας που έλαβε τα τεκμήρια, τα οποία μετέφερε για επιστημονικές εξετάσεις DNA.
Επίσης έχουν γίνει παραδεκτά γεγονότα στην υπόθεση από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου και την Κατηγορούσα Αρχή σε σχέση με την ορθή και νομότυπη διακίνηση των τεκμηρίων.
Η γυναίκα είχε καταγγείλει στην Αστυνομία ότι μεταξύ των ημερομηνιών 20 με 21 Οκτωβρίου του 2016 στην Πάφο ο κατηγορούμενος ήρθε σε συνουσία μαζί της χωρίς τη συναίνεση της.
Ο 45χρονος μετά τη σύλληψή του είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη με την υπόθεση και αρνείται ότι την βίασε ή την κακοποίησε.


ΚΥΠΕ