Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Όλα τα νεότερα για το θέμα των πινακίδων του Δήμου Πάφου



Μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για την υπόθεση με τις πινακίδες στο Δήμο Πάφου, απάντησε ο Σάββας Σάββα, πρώην δημοτικός μηχανικός, ο οποίος προσήχθη σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, ενώ ο για το Χρίστο Γεωργίου πρώην υπάλληλο λογιστηρίου του Δήμου Πάφου (4ος) που φέρεται να εμπλέκεται  στην  ίδια υπόθεση, η συνήγορος υπεράσπισης του ανέφερε πως αναμένει το μαρτυρικό υλικό και ζήτησε αναβολή προκειμένου ο πελάτης της να απαντήσει παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.


Μέχρι τώρα, τρία από τα τέσσερα πρόσωπα που είχαν προσαχθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου απήντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για την υπόθεση με τις πινακίδες.

Πρόκειται για τους Σάββα Σάββα, πρώην δημοτικό μηχανικό του Δήμου Πάφου, Θέμη Φιλιππίδη δημοτικό γραμματέα του Δ. Πάφου και Δημήτρη Πατσαλίδη, πρώην οικονομικό διευθυντής του Δήμου, που κατηγορούνται για κατάχρηση εμπιστοσύνης.

Το τέταρτο πρόσωπο ο Χρίστος Γεωργίου πρώην υπάλληλος του λογιστηρίου του Δήμου Πάφου αναμένεται να απαντήσει παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει στις 24 .5.2017.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθησαν σήμερα οι Σάββας Σάββα, πρώην δημοτικός μηχανικός και Χρίστος Γεωργίου πρώην υπάλληλος λογιστηρίου του Δήμου Πάφου, που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τις πινακίδες.

Στη σημερινή δικάσιμο ο Σάββας Σάββα αρνήθηκε παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ότι μεταξύ της περιόδου 2006 με 2012 σε οκτώ διαφορετικές περιπτώσεις καταχράστηκε εμπιστοσύνη και ενέκρινε πληρωμές σε βάρος του Δήμου και των δημοτών, ύψους περίπου 250 χιλ ευρώ( 38.137 χιλ - 54,715 χιλ- 2.162χι.- 11.136 χιλ- 49.202 χιλ- 34.452 χιλ.- 47.621 χιλ.- 18.128 χιλ ευρώ) για υλικά ενώ υπήρχε συμφωνία όπου εξ ολοκλήρου και την κατασκευή πινακίδων είχαν αναλάβει οι ίδιες οι εταιρείες. 

Το δικαστήριο όρισε για τον Σάββα Σάββα να προσαχθεί εκ νέου ενώπιόν του στις 20 Σεπτεμβρίου του 2017 στις 10:00 το πρωί.

Όσον για τον Χρίστο Γεωργίου πρώην υπάλληλο λογιστηρίου του Δήμου Πάφου (4ος) που φέρεται να εμπλέκεται  στην  ίδια υπόθεση, η συνήγορος υπεράσπισης του ανέφερε πως αναμένει το μαρτυρικό υλικό και ζήτησε αναβολή προκειμένου ο πελάτης της να απαντήσει παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ο δικαστής όρισε για τον Χρ. Γεωργίου  την 24η Μαΐου του 2017 ως την ημερομηνία για να απαντήσει  στις κατηγορίες.

Σημειώνεται πως δύο εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση για τις πινακίδες του Δήμου Πάφου, οι Θέμης Φιλιππίδης δημοτικός γραμματέας του Δ. Πάφου και Δημήτρης Πατσαλίδης  πρώην οικονομικός διευθυντής του Δήμου που κατηγορούνται για κατάχρηση εμπιστοσύνης, δήλωσαν ότι δεν παραδέχονται τις εναντίον τους κατηγορίες σε προηγούμενη δικάσιμο.

Οι  Θέμης Φιλιππίδης και Δημήτρης Πατσαλίδης αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης μαζί με τον Σάββα Σάββα  στις 20 Σεπτεμβρίου του 2017 στις 10:00 το πρωί.

Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου διέταξε και για τους τέσσερις ως περιοριστικούς όρους, δηλαδή να υπογράψουν έκαστος προσωπική εγγύηση 50 χιλ. ευρώ και επίσης ένας αξιόχρεος εγγυητής να υπογράψει για τον καθένα το χρηματικό ποσό επίσης των 50 χιλ. ευρώ.

Η υπόθεση με τις πινακίδες, που είχε καταγγελθεί πριν δύο χρόνια περίπου και καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, αφορά παραγγελίες για κατασκευή και προμήθεια του Δήμου Πάφου με πινακίδες οδικών σημάνσεων, χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ο Δήμος Πάφου προτού προχωρήσει σε καταγγελία, λειτουργοί του Δήμου παράγγελλαν σε δύο συγκεκριμένες εταιρείες πινακίδες οδικών σημάνσεων τις οποίες ο Δήμος Πάφου δεν θα χρειαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από τη δραστηριότητα αυτή, σύμφωνα με το πόρισμα του ερευνώντα λειτουργού που όρισε ο Δήμος, επωφελούνταν οικονομικά υπάλληλοι της δημοτικής Αρχής που είχαν σχετικά καθήκοντα στο εν λόγω τμήμα αλλά και εταιρείες από τις οποίες γίνονταν οι παραγγελίες και με βάση το πόρισμα θα έπρεπε να γνώριζαν ότι ο Δήμος δεν χρειάζονταν τέτοιου είδους παραγγελίες.

Στο μεταξύ, σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, για την ίδια υπόθεση των πινακίδων παραπέμφθηκαν δύο εταιρείες και τρία άλλα φυσικά πρόσωπα. Πρόκειται για τους   διευθυντές των δύο εταιρειών (ΕΤΝΑ και ALMA) κατασκευής πινακίδων, Χρίστο Ιωάννου της ETNA και Σωτήρη Αντωνιάδης της ALMA και τον πρώην δημοτικό υπάλληλο Ανδρέα Νικολάου.

Το Κακουργιοδικείο διέταξε όπως όλοι, δηλαδή οι δύο εταιρείες και τρία φυσικά πρόσωπα σε σχέση με την υπόθεση των πινακίδων, παρουσιαστούν στο Κακουργιοδικείου για σκοπούς απάντησης στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν  τη 10η Μαΐου του 2017. 



κυπε