Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

28 βαθμούς με σκόνη στην Κύπρο

Ψηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα σκόνη, μέχρι και την Πέμπτη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και από το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
Πηγή: ΚΥΠΕ