Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Λαμπάδιασε σχολή ζωγραφικής στη Λεμεσό


Η ώρα 12.58 λήφθηκε  κλήση για πυρκαγιά σε κατοικία η οποία χρησιμοποιείτο  ως εργαστήριο - σχολή ζωγραφικής στον 143 δρόμο στο συνοικισμό αυτοστέγασης Πάνω Πολεμιδιών στη Λεμεσό.
 
Ανταποκρίθηκαν συνολικά τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Μονοβόλικου και Σταθμού Αγίου Ιωάννη ‘Λοχία Βασίλη Κρόκου’ και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 13.36. Το εργαστήριο έπαθε εκτεταμένες ζημιές τόσο στην κατασκευή του όσο και στο εξοπλισμό του. Μέρος της οροφής του κατέρρευσε.
 
'Όπως αναφέρεται, η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς σε διπλανή κατοικία με τη φωτιά να περιορίζεται σε μέρος της ξύλινης οροφής της. Κατά την ώρα της πυρκαγιάς δεν υπήρχαν άτομα στη σχολή.
 
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλοί τυλιχτήρα με νερό από τα βυτία των πυροσβεστικών οχημάτων και αριθμός αναπνευστικών συσκευών. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.
 
Η ώρα 16.30 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε βοηθητική κουζίνα εφαπτόμενη κατοικίας στην οδό Λοΐζου Χατζητόουλου  στο χωριό Κιβισίλι, στη Λάρνακα. Ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ με δυο πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος σε αναμμένη συσκευή υγραερίου. Κατασβέστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με λαστιχένιο σωλήνα κήπου.
 
Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγινε τελική κατάσβεση μικρών εστιών εξαερισμός και έλεγχος με χρήση αναπνευστικών συσκευών. Το υποστατικό και ο εξοπλισμός του υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Η ιδιοκτήτρια έπαθε ελαφρά εγκαύματα στα χέρια στην προσπάθεια να κατασβέσει την πυρκαγιά  και μεταφέρθηκε από συγγενικό της πρόσωπο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.
 
Κατά τα λοιπά, η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε 44 κλήσεις για βοήθεια, 31 πυρκαγιές, 12 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.