Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Δείτε τι καιρό θα κάνει στην στην Κύπρο μέχρι το Σαββατοκύριακο

Ψηλή πίεση αρχίζει σταδιακά να εγκαθίσταται στην περιοχή.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα εμφανίζονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι το πρωί μέχρι ταραγμένη, στα νότια και ανατολικά παράλια και κυματώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια για να εξασθενήσει το απόγευμα σε λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα νότια και ανατολικά παράλια και σε ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα δυτικά και βόρεια
παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα νότια και ανατολικά παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 10 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, θα παρατηρούνται διαστήματα με ηλιοφάνεια αλλά και περίοδοι με αυξημένες, κυρίως ψηλές, νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακή άνοδος.

Πηγή: ΚΥΠΕ