Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

"Κοινωνική Φροντίδα στην Υγεία-Σύγχρονες Προκλήσεις, Μετασχηματισμοί και Καινοτόμες Δράσεις"Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 21 Μαρτίου 2018, η Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα  "Κοινωνική Φροντίδα στην Υγεία-Σύγχρονες Προκλήσεις, Μετασχηματισμοί και Καινοτόμες Δράσεις", την οποία διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Κύπρου, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας. Η ημερίδα υλοποιήθηκε στον χώρο εκδηλώσεων της CYTA, στην Επαρχία Λευκωσίας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν επιβεβαίωσαν και ανέδειξαν για άλλη μια φορά τη σημασία και την αναγκαιότητα  δημιουργίας Κοινωνικής υπηρεσίας στα νοσοκομεία καθώς και τα οφέλη εργοδοτησης  των Κοινωνικών Λειτουργών στις υπηρεσίες Υγείας.
Υπήρξε μεγάλη προσέλευση και  ενδιαφέρον από  επαγγελματίες κοινωνικούς λειτουργούς από όλη την Κύπρο αλλά και από επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων. Η πλαισίωση των νοσοκομείων από κοινωνικούς λειτουργούς θα δώσει μήνυμα ελπίδας τόσο  στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όσο και στην κοινωνία μας γενικότερα.