Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Συγκλονισμός για το χαμό του φίλου Μάκη Αντωνόπουλου


Απεβίωσε  στην Αθήνα σήμερα ο Eλλαδίτης  σκηνοθέτης, ηθοποιός, συγγραφέας, ποιητής και δημοσιογράφος Μάκης Αντωνόπουλος που για χρόνια δραστηριοποιείτο στην Κύπρο.
 
Στην Πάφο ο Μάκης Αντωνόπουλος εργάστηκε επί σειρά ετών στο Ράδιο Πάφος και στο Κανάλι Ωμέγα καθώς και στην Λεμεσό στο τηλεοπτικό σταθμό EXTRA.
 
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Δημήτρης Μπαλαούρας εκδότης  εξέφρασε την λύπη του για το θάνατο του Μάκη Αντωνόπουλου σημειώνοντας πως για την άσχημη είδηση ενημερώθηκε σήμερα το πρωί από την συμβία του εκλιπόντα.
 
 
Ο κ. Μπαλαούρας είπε πως ο Μάκης Αντωνόπουλος είχε μεταβεί για την παρουσίαση του βιβλίου του “Η Αδάμαστη”  στην Αθήνα και την Παρασκευή έκανε δύο παρουσιάσεις εκ των οποίων η μία στο “ Σπίτι της Κύπρου”. Στις 9 Μαρτίου ο συγγραφέας παρουσίασε την  “ Aδάμαστη” στο  βιβλιοπωλείο Πάργα στην Πάφο.
 
Επιπρόσθετα ο κ. Μπαλαούρας  ανέφερε για τον Μάκη.. “ τι να πεί κανείς για τον Μάκη Αντωνόπουλο ό,τι και να πεί κανείς είναι πολύ λίγο” προσθέτοντας πως “ήταν ένας άνθρωπος με απίστευτο χιούμορ με θετικότητα, άνθρωπος των γραμμάτων, άνθρωπος ο οποίος έχει παρουσιάσει χιλιάδες βιβλία”.
 
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Μπαλαούρα η τελευταία φορά που είδε τον Μάκη Αντωνόπουλο ήταν πριν 15 μέρες και ήταν πολύ καλά στην υγεία του, ωστόσο – όπως  είπε- αντιμετώπιζε κάποια καρδιακά προβλήματα. 
 
Ο Πάφιος γιατρός και λογοτέχνης Ανδρέας Πετρίδης  που παρουσίασε τρία από τα βιβλία του εκλιπόντα μιλώντας στο ΚΥΠΕ εξέφρασε συγκλονισμό για την είδηση του θανάτου του Μάκη Αντωνόπουλου.
 
Ο κ. Πετρίδης  ανέφερε πως η γνωριμία του με τον Μάκη Αντωνόπουλο  ήταν εντυπωσιακή στο βαθμό που η προσωπικότητα του ήταν πολυσχιδής  στον τομέα της Τέχνης και των Γραμμάτων. 
 
Πρόσθεσε πως ο “ Μάκης Αντωνόπουλος είναι Ελλαδίτης και η μοίρα τον έφερε να ζήσει στην Πάφο για πολλά χρόνια ως άλλος Τελαμώνιος μετά την Τροία” προσθέτοντας πως “  πρόκειται για μια προσωπικότητα που εκτείνονταν σε διάφορους τομείς της Τέχνης και των Γραμμάτων” .
 
Aκόμη ο κ. Πετρίδης ανέφερε για τον Μ. Αντωνόπουλο πως τα τελευταία χρόνια ήταν πληθωρικός στην δημιουργία και όλοι τον θαύμαζαν για το συγγραφικό του έργο που χαρακτηρίζονταν από γνήσια έμπνευση και από λογοτεχνικότητα η οποία εντυπωσίαζε.
 
Η είδηση του θανάτου του Μάκη συνέχισε, πράγματι μας αφήνει άναυδους δεδομένου ότι βιολογικά δεν έδινε αυτή την εντύπωση αλλά πολλές φορές, όπως είπε, τα των θνητών και των ανθρωπίνων ετοιμάζουν πολλές φορές εκπλήξεις και δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί.
 
Ο κ. Πετρίδης ευχήθηκε στην μνήμη του Μάκη Αντωνόπουλου "καλοτάξιδος να είναι" σημειώνοντας πως  η υστεροφημία του είναι θετική έχει αφήσει αρκετό  δημιουργικό έργο και έχει αφήσει ένα πρότυπο  και ένα παράδειγμα ζωής το οποίο δεν είναι σύνηθες.
 
Ο Μάκης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Κατερίνη της Πιερίας και τα τελευταία 18 χρόνια ζούσε στην Κύπρο. Ασχολείτο με τη δημοσιογραφία, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση , το θέατρο ,μα προπάντων τη συγγραφή.  
 
Βραβευμένος με το βραβείο ΠΕΤΟΦΥ στην Ουγγαρία για την ποίηση και με το βραβείο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς για το ιστορικό του μυθιστόρημα Tο βοσκοπαίδι από την Παναγιά . 
 
Θεατρικά του έργα έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Ρωσία, στην Αγγλία και στην Ιταλία.
 
Έχει κυκλοφορήσει τα έργα ο Λύκος της Σπάρτης( εκδ.Ωκεανός), η Αδάμαστη( εκδ. Ωκεανός) , τα μικρά τραγούδια μιας μεγάλης πατρίδας ( Λιανοτράγουδα για την Κύπρο) . 
 
Ανάμεσα στα βιβλία του η Ρήγαινα των δαιμονισμένων αγγέλων ( ιστορικό μυθιστόρημα ) εκδ. Πάργα, Αναζητώντας τον Αλέξανδρο ( ιστορική μελέτη για τον Μ. Αλέξανδρο) εκδ. Πάργα , Με το φορεματάκι του ηλίου ( νεανικό μυθιστόρημα) εκδ. Πάργα, Πολεμιστής άγγελος (ιστορικό μυθιστόρημα ) εκδ. Πάργα, Ματωμένη άνοιξη ( ιστορικό μυθιστόρημα για την Μικρασιατική Καταστροφή ) εκδ. Πάργα και άλλα. 
 
Ο Μάκης Αντωνόπουλος εγκαταλείπει μια κόρη και ένα γιο. 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ