Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Σύλληψη 34χρονου για την υπόθεση ανασκαφής στην Πάφο

Στη σύλληψη δεύτερου προσώπου, ηλικίας 34 ετών, προχώρησε η Αστυνομία Πάφου, χθες, για την υπόθεση ανασκαφής στην περιοχή Κουκλιών, με σκοπό την ανακάλυψη αρχαιοτήτων, χωρίς άδεια.

Για την υπόθεση, η Αστυνομία είχε αρχικά προχωρήσει στη σύλληψη 37χρονου, ο οποίος εργάζεται σε κυβερνητικό τμήμα και   τελεί υπό τετραήμερη κράτηση.
Η Αστυνομία, που εκτιμά ότι απέτρεψε τη σύληση αρχαίου τάφους, στην περιοχή των Κουκλιών, συνεχίζει τις έρευνες σε σχέση με την υπόθεση και αναζητεί και τρίτο πρόσωπο.
Στο μεταξύ, το σημείο επιθεώρησαν χθες και λειτουργοί του Τμήματος Αρχαιοτήτων. Εντός της ανασκαφής φαίνεται να υπάρχει αρχαίος τάφος.
Η εξέταση της υπόθεσης από την Αστυνομία ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου, έπειτα από πληροφορία που δόθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας, ότι πρόσωπα εισήλθαν σε περιφραγμένη περιοχή, στην Πάφο, όπου διεξάγονται ανασκαφές από το Τμήμα Αρχαιοτήτων.
Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στην περιοχή, όπου εντόπισαν ένα αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οποιοδήποτε πρόσωπο. Από περαιτέρω εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι ιδιοκτήτης του οχήματος είναι ένας 37χρονος. Εναντίον του εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
Εντός του οχήματος εντοπίστηκαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία κατασχέθηκαν για να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.
Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι 37χρονος και 34χρονος είναι συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και ανασκαφή για το σκοπό ανακάλυψης αρχαιοτήτων χωρίς άδεια. Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.
Πηγή: ΚΥΠΕ