Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

40 χρόνια επιστημονικών κατακτήσεων γιόρτασε η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου



40 χρόνια από την ίδρυσή της γιόρτασε η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου (ΚΕΚ), σε μια λαμπρή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Λευκωσία, παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας και σημαντικών προσωπικοτήτων από τον ιατρικό και επιστημονικό κόσμο.


Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ταινία που αποτύπωνε την πολύχρονη κοινωνική και επιστημονική προσφορά της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου Δρ Γιώργος Γεωργίου, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου, ο Καθηγητής Καρδιολογίας και Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου Γεράσιμος Φιλιππάτος και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας Καθηγητής Βela Merkely. Όλοι αναφέρθηκαν στη σημαντική πορεία της  Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου και στη συμβολή της στην προώθηση της γνώσης για τις ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος τόσο προς τα μέλη της και τον ιατρικό κόσμο, όσο και προς όφελος του κοινού.

Το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς ανέλαβε ο δημοφιλής κύπριος βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης και η Mπάντα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Επετειακή εκδήλωση της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου σηματοδότησε και την έναρξη του 26ου Διεθνούς Καρδιολογικού Συνεδρίου ‘Cardiology Today,’ το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία από τις 24 μέχρι και τις 25 Μαρτίου. Στη διάρκεια του Συνεδρίου Καθηγητές και ιατροί διεθνούς εμβέλειας και εγνωσμένου επιστημονικού κύρους, από την Ευρώπη και την Κύπρο ανέπτυξαν τις πλέον σημαντικές εξελίξεις στη διάγνωση, θεραπεία και πρόγνωση των καρδιοπαθειών. Το Συνέδριο που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, αποτελεί την κορωνίδα των προσπαθειών της ΚΕΚ και αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο καρδιολογίας στον τόπο μας.

Μέγας Χορηγός της Εκδήλωσης η Εταιρεία Medochemie.