Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Στο δικαστήριο ο 35χρονος για εμπρησμό αυτοκινήτου ζεύγους δημοσιογράφων στην Πάφο

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, αναμένεται να προσαχθεί εκ νέου ο 35χρονος από χωριό της επαρχίας Πάφου σε σχέση με την διερευνώμενη υπόθεση εμπρησμού οχήματος ζεύγους δημοσιογράφων.

Σήμερα εκπνέει το εξαήμερο διάταγμα κράτησης του 35χρονου και η Αστυνομία αναμένεται να αιτηθεί την ανανέωση της κράτησης του υπόπτου για την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου.
Η Αστυνομία στο διάστημα των έξι ημερών συνέχισε την λήψη καταθέσεων  από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου και από πρόσωπα που διαμένουν στην περιοχή της κοινότητας που διαμένει και ο 35χρονος.
Επίσης, συνεχίζονται οι εξετάσεις  προς εξασφάλιση των στοιχείων και εντοπισμού του προσώπου που μετέβη μαζί του με τον ύποπτο στο πρατήριο βενζίνης, καθώς αναμένεται η Αστυνομία να εξετάσει και το δρομολόγιο που ακολούθησε ο 35χρονος, όπως και τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της διαδρομής.
Υπενθυμίζεται πως το αυτοκίνητο του ζεύγους δημοσιογράφων ήταν σταθμευμένο σε καλυμμένο χώρο στάθμευσης στην αυλή της κατοικίας τους. Η φωτιά κατάστρεψε ολοσχερώς το αυτοκίνητο και προκάλεσε ζημιές στους εξωτερικούς τοίχους της κατοικίας καθώς και σε αυτοκίνητο γείτονα.
Ο 35χρονος παραδέχτηκε ότι τηλεφώνησε στον δημοσιογράφο και του ζήτησε να αποσύρει δημοσίευμα που σχετίζονταν με καταζητούμενο πρόσωπο για διάπραξη ληστείας, λέγοντας του ότι φωτογράφιζε τον ίδιο, κάτι που έπραξε.
Πηγή: ΚΥΠΕ