Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Στο δικαστήριο Πάφου σήμερα η υπόθεση με τις πινακίδες

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου αναμένεται  να προσαχθούν σήμερα οι δύο εταιρείες και τρία φυσικά πρόσωπα για την υπόθεση  των πινακίδων.

Πρόκειται για τους διευθυντές των δύο εταιρειών (ΕΤΝΑ και ALMA) κατασκευής πινακίδων, Χριστάκη Ιωάννου της ETNA και Σωτήρη Αντωνιάδη της ALMA και τον πρώην δημοτικό υπάλληλο Ανδρέα Νικολάου.
Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι αφορούν, μεταξύ άλλων, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλοπή από δημόσιο λειτουργό και κατάχρηση εξουσίας.
Βάση του κατηγορητηρίου μεταξύ άγνωστης ημερομηνίας και Οκτωβρίου του 2007 στην Πάφο οι πιο πάνω συνωμότησαν μεταξύ τους όπως με δόλιο μέσο καταδολιευόσουν το κοινό δηλαδή να οικειοποιηθούν διάφορα υλικά κατασκευής πινακίδων και σηματοδότησης συνολικής αξίας περίπου 44 χιλιάδων ευρώ εις βάρος της περιουσίας του Δ. Πάφου .
Οι κατηγορούμενοι στη σημερινή δικάσιμο αναμένεται να απαντήσουν παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.
Σε προηγούμενες διαδικασίες ξεκαθάρισαν τα διαδικαστικά θέματα  αναφορικά με λεπτομέρειες στις κατηγορίες και στο μαρτυρικό υλικό και η κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου, παρέδωσε  στους συνηγόρους υπεράσπισης  ότι κατείχε.
Το δικαστήριο διέταξε επίσης όπως και για τα τρία πρόσωπα παραμείνουν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι. Τα ονόματά τους να τοποθετηθούν στο stop list, να παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, να υπογράψουν προσωπική εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ έκαστος, να υπογράψει ένας αξιόχρεος εγγυητής για το ποσό των 100.000 ευρώ για τον καθένα και να παρουσιάζονται δύο φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό της επιλογής τους.
Σημειώνεται πως άλλη μια υπόθεση για την υπόθεση πινακίδων βρίσκεται ενώπιον του  Επαρχιακού  δικαστήριο Πάφου με κατηγορούμενους τέσσερις πρώην και νυν λειτουργούς του Δ. Πάφου.
Πηγή: ΚΥΠΕ