Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Ο Δανός εφευρέτης που τεμάχισε τη δημοσιογράφο



Ανατριχίλα προκάλεσαν στο δικαστήριο της Κοπεγχάγης που εκδικάζει την υπόθεση της δολοφονίας της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ από τον Δανό εφευρέτη Πίτερ Μάντσεν τα όσα ο ιδιος υποστήριξε ότι περνούσαν από το μυαλό την ώρα που τεμάχιζε την άτυχη 30χρονη.



Όπως είπε η σκέψη του την ώρα που αποκεφάλιζε την Βαλ ήταν στην ταινία Seven στην τελευταία σκηνή της οποίας ο κατά συρροήν δολοφόνος Κέβιν Σπέισι αποκαλύπτει στον αστυνομικό Μπραντ Πιτ ότι αποκεφάλισε τη σύζυγο του.


Ο 47χρονος εφευρέτης πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν βλέπει κάτι «αφύσικο» στο ότι το μυαλό του πήγε στην ταινία του 1995.

Στη δίκη της Τετάρτης στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν και δύο φρικιαστικά βίντεο με δολοφονίες γυναικών που βρέθηκαν στον υπολογιστή του Μάντσεν. Στο ένα δύο άνδρες καρφώνουν καρφιά σε μια γυμνή γυναίκα που πεθαίνει από αιμορραγία ενώ στο δεύτερο μια γυναίκα που κάνει στριπτίζ κάθεται σε μια καρέκλα με έναν άνδρα να της κόβει το κεφάλι.

Ο Μάντσεν είπε, επίσης, ότι είχε ενδιαφέρον για τον Δράκουλα και τη ζωή του Βλαντ Γ΄Τσέπες του Ρουμάνου πρίγκιπα που φέρεται να αποτέλεσε την έμπνευση του συγγραφέα Μπραμ Στόκερ.

Κατά την ακρόασή του ο Μάντσεν περιέγραψε τον διαμελισμό της Βαλ ως μία «παρανοϊκή κατάσταση», χρησιμοποιώντας ό,τι έβρισκε μπροστά του. Όπως κατέθεσε, το περιστατικό έλαβε χώρα στο μπάνιο του υποβρυχίου του. «Ήταν κάτι τρομακτικό και δεν θα ήθελα να υπεισέλθω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Το μόνο που θα πω είναι ότι ήταν τρομακτικό», τόνισε ο Μάντσεν.

Ερωτηθείς για τα σημάδια από μαχαίρι στο σώμα της Βαλ, ισχυρίστηκε ότι προκλήθηκαν τυχαία και ότι δεν υπήρχαν σεξουαλικά κίνητρα, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο DR Nyheder. Ο ίδιος δεν αρνήθηκε ότι ευθύνεται για τις μαχαιριές στο σώμα της δημοσιογράφου, τόνισε ωστόσο ότι έγιναν αφού είχε πεθάνει και μετά την τοποθέτηση του κεφαλιού της σε πλαστική σακούλα, προκειμένου το κορμί της να μην γεμίσει από αέριο. Πρόσθεσε δε, ότι δεν είχε κανένα σεξουαλικό κίνητρο.

Το ακέφαλο πτώμα της δημοσιογράφου βρέθηκε στις ακτές της νότιας Κοπεγχάγης στα τέλη του Αυγούστου του 2017. Το κεφάλι, τα πόδια και τα ρούχα της ανακαλύφθηκαν σε σακούλες στη θάλασσα τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, μαζί με μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία είχαν «τραβήξει» τα κομμάτια της σορού της δημοσιογράφου στο βυθό



http://www.protothema.gr/world/article/772339/o-danos-efeuretis-pou-diamelise-ti-dimosiografo-eihe-sto-mualo-tou-tin-tainia-seven/