Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

«Κάτω τα χέρια από την Πέγεια»


Το μήνυμα «κάτω τα χέρια από την Πέγεια» έστειλε η πανδημοτική συγκέντρωση που πραγματοποίησε το απόγευμα ο Δήμος Πέγειας στην παρουσία βουλευτών, του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου και πλήθος κόσμου.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου ανέφερε πως ο Δήμος είναι υπέρμαχος και προστάτης της φύσης και του περιβάλλοντος και πως δεν θα αφήσει κανένα να παραβιάσει, να πληγώσει ή να πλήξει τις ομορφιές του τόπου.
Πρόσθεσε ωστόσο πως ο Δήμος τάσσεται και υπέρ της ανάπτυξης, σύμφωνα με τις αρχές, τη νομοθεσία και τους όρους που καθορίζει η Πολιτεία.
Για εμας, συνέχισε ο κ. Λάμπρου, «η σωστή ανάπτυξη είναι ευλογία, όχι κατάρα, είναι πνεύμονας ζωής και προόδου και όχι οπισθοδρόμηση».
Τις τελευταίες εβδομάδες, είπε ο Δήμαρχος Πέγειας «γινόμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου υποκρισίας η οποία μεθοδεύεται με μαεστρία από κάποιους και τυγχάνει στήριξης από σκοτεινούς οικονομικούς κύκλους συμφερόντων».
Επιλεγμένα, σε αυτή την «αρρωστημένη προσπάθεια» όπως είπε «συμμετέχουν και κάποια Μέσα Ενημέρωσης με εντολοδόχους αρθρογράφους που όχι απλά γράφουν ανακρίβειες, συνειδητά μάλιστα, παραπληροφορούν κιόλας την κοινή γνώμη δημοσιεύοντας ψευδείς ειδήσεις».
O κ. Λάμπρου είπε πως είναι ένας νέος άνθρωπος που σέβεται την ελευθερία του λόγου και θεωρεί ότι η ελευθεροτυπία είναι ευλογία για την κοινωνία.
Το να μένεις όμως απαθής, το να σφυρίζεις αδιάφορα και να φοβάσαι να διαμαρτυρηθείς σε κάποιον που συνειδητά ψεύδεται δεν είναι πολιτισμός και κουλτούρα είπε, προσθέτοντας πως αυτό λέγεται «τρομοκρατία».
Λένε, συνέχισε ο Δήμαρχος, ότι ενδιαφέρονται να προστατεύσουν το περιβάλλον και τη φύση. Λένε ότι σκοτώνουμε το πράσινο και απειλούμε τα προστατευόμενα είδη. Ουδέν αναληθέστερο, σημείωσε. Διερωτήθηκε μάλιστα «ποιός αλήθεια μπορεί να πει στον Πεγειώτη ότι αγαπάει περισσότερο την Πέγεια απο αυτόν; Ποιός μπορεί να μας πείσει ότι επειδή φόρεσε ένα τίτλο και έβγαλε ένα φιρμάνι ότι είναι Περιβαλλοντιστής, Πράσινος ή Οικολόγος ότι ενδιαφέρεται και για την φύση».
Επιπρόσθετα έστειλε το μήνυμα ότι η δυσμενής πολιτική σε βάρος του Δήμου και των δημοτών της Πέγειας θα πρέπει να σταματήσει και πως αυτό θα πρέπει να το χωνέψουν.
Ο κ. Λάμπρου είπε πως την ίδια ώρα που όλοι πασχίζουν να προστατεύσουν το φυσικό περιβάλλον, πρέπει να συνυπολογιστεί και ο παράγοντας άνθρωπος. Δεν μπορεί, όπως είπε, η φύση και το περιβάλλον να προστατευτούν αποκλειστικά σε βάρος 100% του ανθρώπου, δεν μπορεί η πολιτική αυτή να στοχεύει στην εκδίωξη του ανθρώπου και στον ξεριζωμό του. Πρέπει, σημείωσε, να υπάρχει ισοζύγιο και ισορροπία.
«Δυστυχώς είναι μετά λύπης μας που παρατηρούμε ότι κάτι τέτοιο όχι απλά δεν συμβαίνει αλλά αντιθέτως μια σειρά από ενέργειες μας δίνουν το δικαίωμα να θεωρήσουμε ότι είμαστε στοχευμένα στο στόχαστρο» είπε ο Δήμαρχος Πέγειας .
Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πέγειας ανέφερε πως σκοπός της πανδημοτικής συγκέντρωσης είναι η σωστή ενημέρωση των δημοτών για την απειλή κατά των περιουσιών τους, αλλά και για το μέλλον ολόκληρης της περιοχής.
Χωρίς ανάπτυξη, είπε ο Δήμαρχος Πέγειας, ο Δήμος μας δεν μπορεί να προχωρήσει αλλά ούτε και οι ίδιοι οι δημότες μας.
Παρατήρησε εξάλλου ότι δεν έχουν εκδηλωθεί ανάλογες αντιδράσεις για αναπτύξεις άλλων Επαρχιών, όπως στη Λεμεσό, στη Λάρνακα και στην Αγία Νάπα και μίλησε για «μαύρους κύκλους» που απειλούν το μέλλον της Πέγειας.


κυπε