Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Σε αυτούς πέρασαν χειροπέδες για κλοπή και όχι μόνο

 

Καταγγέλθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες από κάτοικο Λάρνακας ότι άγνωστοι αποπειράθηκαν να αποσπάσουν τον καταλύτη του οχήματος του, το οποίο βρισκόταν στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου διαμένει. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δράστες απέκοψαν τον καταλύτη χωρίς όμως να τον πάρουν.


Στο πλαίσιο αξιολόγησης στοιχείων, προέκυψε μαρτυρία εναντίον 28χρονου και εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης και έρευνας. 

Την ίδια μέρα, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από κάτοικο της επαρχίας Λάρνακας ότι, άγνωστοι έκλεψαν από τον ανοικτό χώρο φόρτωσης του οχήματος του, αριθμό ηλεκτρικών εργαλείων. 

Γύρω στις 7 χθες το απόγευμα, μέλη της Τροχαίας Λάρνακας ανέκοψαν όχημα σε δρόμο της Λάρνακας στο πλαίσιο τροχονομικών έλεγχων. 

Κατά τη διάρκεια του έλεγχου διαπιστώθηκε ότι εναντίον του 28χρονου οδηγού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης βάσει του οποίου συνελήφθη. 

Ακολούθησε έρευνα εντός του οχήματος όπου εντοπίστηκαν διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία, για τα οποία τόσο ο 28χρονος όσο και ο 40χρονος συνοδηγός του, δεν ήταν σε θέση να δώσουν ικανοποιητικές εξηγήσεις όσο αφορά την προέλευση τους και ως εκ τούτου, συνελήφθησαν και οι δύο για παράνομη κατοχή περιουσίας.  Από περαιτέρω εξετάσεις, τα συγκεκριμένα ηλεκτρικά εργαλεία φαίνεται να είναι αυτά που είχαν δηλωθεί ως κλοπιμαία. 

Επίσης, εντός του οχήματος εντοπίστηκε ένα σακουλάκι το οποίο περιείχε μικρή ποσότητα κάνναβης το οποίο φαίνεται να ανήκει στον 28χρονο. Αυτός υποβλήθηκε σε προκαταρτικό έλεγχο ναρκοτέστ με θετικό αποτέλεσμα. 

Από περαιτέρω έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες έφερε πινακίδες εγγραφής άλλου αυτοκινήτου, ίδιου τύπου, ενώ το συγκεκριμένο όχημα είχε δηλωθεί ως κλοπιμαίο στις 20 Αυγούστου, 2021 στη Λευκωσία. 

Οι δύο συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση ενώ το ΤΑΕ Λάρνακας σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου και την ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λάρνακας) συνεχίζουν τις εξετάσεις. https://www.cypruspolicenews.com/DefaultArticle/ArticleId=20975

Δεν υπάρχουν σχόλια: