Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Πλήρωσε 1300 ευρώ για λαθραία τσιγάρα και καπνό

Σύνολο €1.300 πλήρωσε Κύπριος πολίτης στο όχημα του οποίου εντοπίστηκαν 9 κούτες αφορολόγητων τσιγάρων και 1.000 γραμμάρια αφορολόγητου καπνού, την Πέμπτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων.

«Στις 29 Ιουνίου 2016 μετά από σχετική ενημέρωση από το ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας ότι σε έλεγχο οχήματος στη Λευκωσία εντοπίστηκε ποσότητα αφορολόγητων τσιγάρων, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων μετέβησαν επί τόπου όπου μετά το σχετικό έλεγχο εντοπίστηκαν στο όχημα που οδηγούσε κύπριος πολίτης 9 (εννέα) κούτες αφορολόγητων τσιγάρων και 1000 (χίλια) γραμμάρια αφορολόγητου καπνού», αναφέρεται.
Ο οδηγός του οχήματος, προστίθεται, «συνελήφθη για αυτόφωρα τελωνειακά αδικήματα και τα καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν ως υποκείμενα σε δήμευση. Επίσης κατασχέθηκε το όχημα που οδηγούσε το πιο πάνω πρόσωπο».
Σημειώνεται ότι «ο συνολικός εισαγωγικός δασμός και οι φόροι που αναλογούν στα τσιγάρα ανέρχονται σε €315 και στον καπνό €209». «Τα διαπραχθέντα τελωνειακά αδικήματα έτυχαν εξώδικου συμβιβασμού με την καταβολή συμβιβαστικού ποσού ύψους €800», προστίθεται.
Παράλληλα, το όχημα επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του με την καταβολή ποσού απόδοσης ύψους €500.
Με την εξώδικη διευθέτηση της υπόθεσης ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος, αναφέρεται.

κυπε