Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Θα καταθέσει και πάλι ο Βέργας στο Κακουργιοδικείο για το ΣΑΠΑ

Συνεχίστηκε σήμερα η διαδικασία στο Κακουργιοδικείο Πάφου για την υπόθεση ΣΑΠΑ Εξετάστηκε το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του 5ου κατηγορούμενου Γ. Σιαηλή, δικηγόρου Κώστα Σιαηλή, για την επανάκληση του τέως Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα και οι αντιρρήσεις του Ανώτερου Δικηγόρου της Δημοκρατίας Νίνου Κέκκου.

Το Κακουργιοδικείο ανέφερε πως ο Σάββας Βέργας αποτελεί μάρτυρα που η κατηγορούσα αρχή κλήτευσε και έκανε αποδεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του 5ου κατηγορούμενου, προκειμένου ο τέως Δήμαρχος Πάφου να κλητευθεί για να αντεξεταστεί από τον κ. Σιαηλή στις 13 Ιουλίου 2016  στις 09:00 για ολιγόλεπτη περίοδο, όπως ο ίδιος δεσμεύτηκε.
Το δικαστήριο έκρινε ότι η παρουσία Σάββα Βέργα θα εξυπηρετήσει τους σκοπούς της δικαιοσύνης και της διαδικασίας.
Τ ο ζήτημα της αξιοπιστίας του μάρτυρα, είπε το Δικαστήριο, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης κατά την κατάθεση του τέως Δημάρχου  στο δικαστήριο τη πρώτη φορά. Τέθηκε μάλιστα το θέμα της εμπλοκής του τέως Δημάρχου Πάφου  στο δικαστήριο σε διάφορα άλλα σκάνδαλα όχι όμως  στο σκάνδαλο στο ΧΥΤΑ, όπως  αναφέρθηκε.
Η επανάκληση του Σάββα Βέργα από τον συνήγορο του Γιώργου Σιαηλή,  ζητήθηκε αφού ο Βέργας κατέθεσε στο Κακουργιοδικείο Πάφου ως μάρτυρας κατηγορίας, πριν την αποκάλυψη του σκανδάλου του ΧΥΤΑ Μαραθούντας.
Στην κατάθεσή του ο Βέργας στις 4 Φεβρουαρίου του 2016 δήλωσε ότι επειδή είχε τύψεις και ήθελε να αποκαταστήσει το όνομα του στους δημότες της Πάφου είπε στο δικαστήριο όλη την αλήθεια για τα λεφτά που πήρε ως μίζες και σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε άλλα σκάνδαλα.
Ο κ Σιαηλής είπε πως ο τέως Δήμαρχος Πάφου αποδείχτηκε ότι δεν λέει αλήθεια αφού αρχικά είπε πως ήταν μάρτυρας της αλήθειας, ότι διακατέχονταν από τύψεις, ότι δεν υπήρχε δικαιολογία για τις πράξεις του  και ότι ζητούσε δεύτερη ευκαιρία στα μάτια της κοινωνίας συνεργαζόμενος με τις ανακριτικές αρχές, ωστόσο αργότερα διαφάνηκε  η εμπλοκή του στην υπόθεση ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ.
Μάλιστα, είπε στο δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης του 5ου κατηγορούμενου, ο κ. Βέργας ανέφερε πως η μόνη παρατυπία του ήταν το ΣΑΠΑ.
Στο πλαίσιο της διαδικασίας κατατέθηκε και η κατάθεση του Σάββα Βέργα στην υπόθεση ΧΥΤΑ στις 25.3.2016.

Δεν έχω δικαίωμα να μην ζητήσω την επανάκληση Σ. Βέργα, είπε ο συνήγορος υπεράσπισης του 5ου κατηγορούμενου,  τη στιγμή που κινδυνεύει ο πελάτης μου να  πάει φυλακή.
Ο δικηγόρος επεξήγησε στο Δικαστήριο πως  δεν θα απασχολήσει για πολύ τον τέως Δήμαρχο Πάφου σε περίπτωση επανάκλησης του.Θέλω να τον ρωτήσω είπε σε σχέση με τη νέα του κατάθεση σε αντιπαραβολή με τις απαντήσεις που έδωσε στο Δικαστήριο.
Αναμένω, είπε ο Κώστας Σιαηλής, ότι η Κατηγορούσα Αρχή θέλει να παρουσιάσει την αλήθεια.
Από την πλευρά της η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε πως ο Σάββας Βέργας κατηγορείται για άλλη υπόθεση που καμία σχέση δεν έχει με  το ΣΑΠΑ.
Ο  Ανώτερος Δικηγόρος της Δημοκρατίας Νίνος Κέκκος είπε πως αποκλειστικό σκοπό που θέτει ο συνήγορος υπεράσπισης για την επανάκληση Σάββα Βέργα στο εδώλιο είναι το θέμα της αξιοπιστίας του σε κάποιο σημείο.
Η κατηγορούσα αρχή έθεσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου θέμα σχετικότητας.
Ο Βέργας είχε πει, ανέφερε ο κ. Κέκκος “|δεν έχω να φοβηθώ κανένα άλλο σκάνδαλο. Η παρατυπία μου είναι το ΣΑΠΑ”.
Τώρα, διερωτήθηκε «να τον φέρουμε να μας πεί τι;  Ότι εμπλέκεται στο ΧΥΤΑ , τη στιγμή που εκεί κατηγορείται για άλλα αδικήματα;».
Το νέο θέμα του ΧΥΤΑ που προέκυψε δεν έχει θέμα με το ΣΑΠΑ, επανέλαβε.
Ο κ. Κέκκος είπε πως αν το δικαστήριο κρίνει απαραίτητη τη παρουσία Βέργα στο δικαστήριο για την απονομή της δικαιοσύνης ας τον επαναφέρει, ωστόσο συνέχισε, «για μας εκτιμούμε ότι δεν θα προσθέσει η παρουσία Βέργα οτιδήποτε, αφού η κατάθεση Βέργα στο ΧΥΤΑ  είναι ξένη με την υπό συζήτηση  υπόθεση».
Το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία για αρκετή ώρα προκειμένου να αποφασίσει επί του θέματος.

κυπε