Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Δείτε γιατί 21χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια

Το Κακουργιοδικείο των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας επέβαλε σήμερα ποινή ισόβιας φυλάκισης στον Αμίλ Αζίζ, 21 χρόνων από το Ιράκ, κουρδικής καταγωγής, ο οποίος σκότωσε τη μητέρα του με μαχαίρι, λίγο μετά τα μεσάνυκτα της 30ης Αυγούστου 2015.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Βρετανικών Βάσεων, τον περασμένο μήνα το Κακουργιοδικείο έκρινε τον νεαρό ένοχο για το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης της μητέρας του, 46 χρόνων, στις 30 Αυγούστου 2015.
Το Κακουργιοδικείο στην απόφασή του διέταξε όπως ο Αζίζ παραμείνει στις φυλακές για τουλάχιστον 16 χρόνια προτού του δοθεί το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για αποφυλάκιση.
Αρχικά το Κακουργιοδικείο είχε ορίσει την 20η Μαΐου ως ημερομηνία για επιβολή ποινής στον 21χρονο, ωστόσο τελικά η απόφαση εκδόθηκε σήμερα.
Υπενθυμίζεται ότι η 46χρονη γυναίκα εντοπίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα της 30ης Αυγούστου από την Αστυνομία, αιμόφυρτη στο αυτοκίνητο της οικογένειας, εκατό περίπου μέτρα από το σπίτι της που βρίσκεται στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.
Η παθολογοανατόμος που διενήργησε αυτοψία στη σκηνή διαπίστωσε ότι η γυναίκα έφερε αριθμό τραυμάτων κυρίως στην περιοχή του λαιμού και στα χέρια, τα οποία είχαν προκληθεί από αιχμηρό αντικείμενο, δηλαδή μαχαίρι.

κυπε