Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Σε υψηλά επίπεδα και σήμερα η θερμοκρασία στην Κύπρο

Εποχική χαμηλή πίεση καλύπτει την περιοχή, ενώ η θερμή αέρια μάζα απομακρύνεται από τη Δευτέρα.
Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής χαμηλής νέφωσης ή και αραιής ομίχλης, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος.
Τοπικά ωστόσο, στα ορεινά, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και στα δυτικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη για να καταστεί, από το μεσημέρι και μετά, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 28 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, όμως τοπικά θα παρατηρείται κατά διαστήματα χαμηλή νέφωση. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια, λίγο ταραγμένη στα νότια και ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται νωρίς το απόγευμα, στα ορεινά και στο εσωτερικό, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.