Γνωρίζετε ότι τα καρπούζια δεν ωριμάζουν μετά τη συγκομιδή όπως κάνουν άλλα φρούτα πχ οι μπανάνες;
Σίγουρα θα ξέρετε τη συνήθεια πολλών ανθρώπων να χτυπούν το καρπούζι πριν το αγοράσουν. Γιατί το κάνουν αυτό; Ακριβώς επειδή με αυτόν τον τρόπο ξεχωρίζουν αν είναι άγουρο ή ώριμο.
-Το ώριμο καρπούζι κάνει έναν κούφιο ήχο όταν το χτυπάμε με τα δάχτυλά μας ενώ το άγουρο όχι.
Κάποιοι άλλοι τρόποι για να ξεχωρίσουμε το ώριμο-γλυκό καρπούζι από το άγουρο-άνοστο είναι οι εξής:
-Γύρνα το καρπούζι και δες τι χρώμα έχει στο σημείο που ακουμπούσε στο χώμα, απ΄όπου και κόπηκε. Αν είναι πράσινο, το καρπούζι μάλλον είναι άγουρο ακόμη. Αν το χρώμα φέρνει προς κίτρινο ή λευκό. έχει ωριμάσει.
– Το ώριμο καρπούζι συνήθως είναι πιο βαρύ από το άγουρο. Πιάσε στο χέρι δύο καρπούζια με ίδιο περίπου μέγεθος και ζυγισέ τα με το χέρι σου.
– Δεν έχει σημασία το σχήμα του καρπουζιού, αν είναι οβάλ ή στρογγυλό αλλά η συμμετρία.