Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Αποφασίζει το Κακουργιοδικείο Πάφου για τη κλήτευση ή όχι του Καθητηγή Γ. Μπάφα



Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά το σκάνδαλο στο ΣΑΠΑ.


Οι πέντε κατηγορούμενοι Γιώργος Μιχαηλίδης, Φειδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου, Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δεκασμό δημόσιου λειτουργού, συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους από λειτουργούς και αξιωματούχους του δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στη σημερινή δικάσιμο το δικαστήριο θα ανακοινώσει στις 09:00 την απόφαση του για την μαρτυρία του Καθηγητή Γιώργου Μπάφα, εκπρόσωπου  της Γερμανικής εταιρείας AWATECH.

Στην προηγούμενη δικάσιμο είχε διεξαχθεί σκληρή μάχη μεταξύ της κατηγορούσας αρχής που εκπροσωπείται από τον Ανώτερο Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου και του συνηγόρου υπεράσπισης του Φ. Σαρίκα ,δικηγόρου Κρις Τριανταφυλλίδη επί του θέματος. 

Ο Κρις Τριανταφυλλίδης, επιχειρηματολογώντας, αιτήθηκε από το Κακουργιοδικείο  να προσέλθει στο δικαστήριο για κατάθεση και αντεξέταση ο Καθηγητής Γ. Μπάφας εκπρόσωπος της Γερμανικής εταιρείας AWATECH. Ο κ. Τριανταφυλλίδης εστίασε το αίτημα του στο γεγονός ότι ο Καθηγητής Μπάφας είναι γραμμένος στη λίστα των μαρτύρων κατηγορίας αλλά και έχει μια εξ’ ακοής μαρτυρία  που σχετίζεται με τον μάρτυρα.

Σύμφωνα με την εξ ακοής μαρτυρία του εργολάβου Λοΐζου Ιορδάνους, άκουσε – όπως είπε- τον Γ. Μπάφα να λέει ότι θα έδινε προμήθεια.

Στην αγόρευση του ο κ. Κέκκος εκπρόσωπος της Κατηγορούσας αρχής ,ανέφερε πως η Κατηγορούσα αρχή κρίνει αναξιόπιστο μάρτυρα τον Καθηγητή Μπάφα. Ο κ Κέκκος ανέφερε πως η Κατηγορούσα αρχή είναι αυτή που αποφασίζει ποιους μάρτυρες καλεί στο δικαστήριο και ποιους όχι. Πρόσθεσε δε, πως η Νομολογία του θέματος είναι ξεκάθαρη .

Είπε ακόμη, πως η Κατηγορούσα αρχή έχει την απόλυτη εξουσία να αποφασίσει ποιους καλεί και ποιους προσφέρει για αντεξέταση . Έχουμε, συνέχισε, την υποχρέωση να παρουσιάσουμε όλους τους μάρτυρες τα ονόματα των οποίων είναι στη λίστα μαρτύρων.

Ο κ. Κέκκος σημείωσε ωστόσο  πως δεν είναι υποχρεωμένη η Κατηγορούσα αρχή να καλέσει στο δικαστήριο ένα μάρτυρα του οποίου η μαρτυρία είναι ασυμβίβαστη ή εναντίον της υπόθεσης που έχει να αποδείξει. 

Εξάλλου στη σημερινή δικάσιμο ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Γιώργου Σιαηλή, δικηγόρος Κώστας Σιαηλής  θα θέσει εκ νέου το θέμα της κλήτευσης στο δικαστήριο για αντεξέταση  του τέως Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα.

Η επανάκληση του Σάββα Βέργα από τον συνήγορο του Γιώργου Σιαλή, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε αφού ο Βέργας κατέθεσε στο Κακουργιοδικείο Πάφου ως μάρτυρας κατηγορίας , πριν την αποκάλυψη του σκανδάλου του ΧΥΤΑ Μαραθούντας.

Στην κατάθεσή του, ο Σάββας Βέργας στις 4 Φεβρουαρίου του 2016 δήλωσε ότι επειδή είχε τύψεις και ήθελε να αποκαταστήσει το όνομα του στους δημότες της Πάφου είπε στο δικαστήριο όλη την αλήθεια για τα λεφτά που πήρε ως μίζες και σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε άλλα σκάνδαλα. 

Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.


κυπε